fredag 5 december 2014

Julkalendern 2014 - avsnitt 5!


Inne på caféet satt det som vanligt mycket folk. Lina, Mia och Lukas gick först fram till Aina som för tillfället stod vid kassan och hälsade glatt på barnen.

-        Men hej på er. Vad får er att komma hit mitt under en skoldag? säger Aina.
-        Hej, säger alla tre och niger och bugar.
-        Nä men gud vad gulligt. Inte behöver ni niga och buga för mig, skrattar Aina. Vill ni ha en saffransbulle förresten? Jag bjuder.
-        Ja tack gärna, svarar alla tre samtidigt.
-        Ni är för rara, ler Aina och ropar på Hillevi.
-        Jo vi är här för att stoppa Bengt-Görans gran på idrottsplatsen, säger Lukas mellan tuggorna.
-        Ja har ni hört något så tokigt, eller hur Hillevi? säger Aina.
-        Ja det är förfärligt, svarar Hillevi. Och vad kan vi två enkla caféägare göra för att stoppa det?
-        Jo, säger Lina och tar upp namninsamlingen. Vi har fått lov av våran fröken Maria att gå runt och be folk skriva på den här.
-        Vi tänker om att vi får med oss alla i byn så kanske Bengt-Göran inser sitt misstag, säger Mia.
-        Ni är för rara, säger Aina igen. Det är klart vi skriver på, eller hur Hillevi?
-        Jo självklart, vilket bra och roligt initiativ.

Aina och Hillevi skriver under medan Lina, Mia och Lukas stoppar i sig det sista av saffransbullen. Alla andra inne på caféet har naturligtvis hört samtalet och ber också att få skriva på. Det samlas en skara kring det runda lilla bordet för två intill kassan. Barnen skiner upp av glädje och är tacksamma för engagemanget i byn. Vid ett bord längst in sitter Sven-Sven med hörlurar kopplade till sin mp3-spelare och har inte hört något. Han sitter djupt försjunken med musiken i lurarna och doppar sin saffranssockerkaka i den varma chokladen. Emellanåt glömmer han bort sig och delar av kakan trillar i chokladmuggen. Sven-Sven som egentligen bara heter Sven, men kallas Sven-Sven av alla. Något som han inte vet om själv. Han kallas så för att han oftast har sina hörlurar med hög musik på, och därmed får alla som vill prata med honom ropa Sven flera gånger.

Så var det även nu. När alla på caféet skrivit på listan förutom Sven så går de och sätter sig vid sina platser igen och Lina, Mia och Lukas går fram till Sven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar