fredag 12 december 2014

Julkalendern 2014 - avsnitt 12


-        Jo, det är nämligen kopplat till alla gatlyktor här på området och givetvis till granen också. Det gör att vi kan släcka allt lyse här omkring. Eller rättare sagt pappas vän Bosse som är elektriker. Pappa ska i alla fall höra med honom, så jag hoppas han ställer upp. Bengt-Göran förväntar sig att alla ska ansluta till idrottsplatsen och det ska alla också göra. Alla ska sitta på läktaren innan 8.00 då luciatåget ska starta. Men klockan 8.00 prick slocknar allt ljus och så även granen. Bengt-Göran tror förhoppningsvis att det ingår i luciafirandet. Luciatåget med Maria i spetsen som lucia startar precis när lamporna slocknar från affären och går mot idrottsplatsen, men svänger av innan och går mot kyrkan i stället. Alla som sitter på läktaren reser sig och ansluter till luciatåget och bidrar till det längsta luciatåget någonsin. Sen fortsätter allt i kyrkan som vanligt. Jag tror alla skulle göra vad som helst för att se Bengt-Görans min då.

Alla gillade planen och hoppades verkligen att allt skulle fungera. Maria var fortfarande lite fundersam över varför hon skulle vara lucia och inte Lina som det var tänkt. Lina berättade vidare att det troligen skulle reta upp Bengt-Göran ännu mer och att Mahoud skulle göra en löpsedel med texten. ”F D MISS WORLD ÅRETS LUCIA I VIMSTRÄSK”. Det skulle få en mycket större genomslagskraft än hans notis om luciafirandet. Han skulle få igen för att retar upp Vimsträskborna. Det är inte mer än rätt att alla retas tillbaka.

-        Så snälla Maria! Visst ställer du upp? ber Lukas.
-        Ok, det är klart jag gör, men på ett villkor. Att ni lämnar in er lista till kommunen med eller utan Bergströms påskrift.

De lovade de att göra jublade och kramade om Maria. Nu återstod det mer planering än bara en namninsamling. Hela klassen var nu mer eller mindre engagerade. Nu skulle allt spridas till hela Vimsträsk, utan att Bengt-Göran skulle få reda på det. Något som inte skulle vara det lättaste när Gubben Bergström verkade vara på sin vakt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar