tisdag 12 februari 2013

Bussen!

Så har det börjat. Inte många turer rätt förra veckan, och inte har det fortsatt bra denna vecka. Det är speciellt en tur. Den som ska gå 16:30. Kraftigt försenad varje gång. Ibland har det t o m kommit en bil som hämtat upp frusna resenärer. Idag var en sådan dag. 

Visst dom har varnat för hela 15 cm, men det har inte synts till. Idag började snöa lite på eftermiddagen och det hade säkert kommit 2 cm. De räckte dock för bussen att köra i diket, fastna eller vad den nu gjorde. Det är helt otroligt, det ska inte kunna hända.

När vi blev upphämtad av bilen sa den chauffören att det är sånt som händer på vintern. Det är besvärligt. Tänkte ge någon riktigt spydig kommentar, men jag gjorde inte det. Det är väl för sjutton bara att lära sig köra. I norr kommer det upp mot en halvmeter till meter, men nog håller sig bussarna på vägen. 

Har också hört av en kollega som åker samma tur ibland. Då hon ringde och hörde vart bussen var, så sa dom att den är på väg och kommer när som helst. När som helst dröjde och hon ringde igen. Då var det vagnfel (hm buss har vagnfel). Men den ska komma. Det gjorde den inte. Tredje gången hon ringde sa som att den kört i diket. Vad var det som hindrade dom från att säga det på en gång.

Idag skulle jag precis ringa och höra innan bilen kom och hämtade mig ca 15 minuter sen. Då hade jag planerat att säga: Säg som det är att den kört i diket på en gång, och så skickar ni hit en annan. Dom hade tur och fick slippa höra det eftersom jag stod i kö som 5 person, och därmed han extrabilen komma.

Otroligt vad 2 cm snö kan göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar