fredag 9 december 2011

Del 9 !!

-        Det här måste du berätta för Milla, säger Annika.
-        Självklart! Jag berättar det på skolan i morgon.
På skolan nästa dag står Milla vid klätterställningen när Amanda kommer springande. Hon hinner inte ens säga Aboo! utan börjar berätta på en gång om dunsen, cd-spelaren, stolen och framförallt önskelistan och brevet. Milla blir som förstenad och ser ut som hon sett ett spöke. Innan hon tillslut får fram.
-        Skojar du!
-        Nej, självklart inte, svarar Amanda. Jag och Annika blev lika förskräckta. Vi stod stilla en lång stund och bara gapade utan att få fram ett ljud. Precis som du gjorde nu.
-        Det måste ju bara finnas en förklaring till det, eller? säger Milla.
-        Ja troligen, men än vet vi inte. Säkra kan vi bara vara om du får ett svar på ditt brev.
-        Mm, det är klart. Men nu ska vi in och skoja lite med Klas igen.
För att göra det extra tydligt med deras namnbyte så hänger Milla upp sina kläder på Amandas plats när det ringer in. Bara för säkerhets skull om Klas skulle se deras ytterkläder och avslöja dem på så sätt. Milla och Amanda är dock fortfarande osäkra på om Klas vet eller inte. Kanske är det så att Klas skojar med Milla och Amanda också, och låtsas att han inte vet. Klas hade en plan direkt på morgonen.
-        God morgon elever! sa han.
-        God morgon! svarade alla samtidigt.
-        Idag ska vi börja med en liten test. Jag vill se hur mycket ni kan, ni ska få några räkneuppgifter som ni sedan lämnar in till mig.
-        Åh nej! svarar alla elever.
-        Ta fram penna och sudd. Inget annat får ligga på bänken, säger han och börjar dela ut räkneuppgifterna. Ingen får vända på bladet än. Ni startar när jag säger till.
Klas har redan hunnit lära sig de flesta vid namn, så han säger lycka till och tilltalar varenda en vid namn. När så kommer till Milla så säger han:
-        Lycka till Amanda. Och givetvis tvärtom när han kommer till Amanda.
Nu förstår Milla och Amanda att testen egentligen är bara en test för dem. En test om de skulle våga skriva den andres namn. När Klas delat ut till alla och önskat dem lycka till så går han fram till katedern igen och sätter sig på stolen och säger – Varsågod och börja!
Milla och Amanda funderar en stund. De vet fortfarande inte hur de ska göra, utan börjar räkna några uppgifter utan att skriva dit namnet. En efter en går de sedan och lämnar in testen till Klas. I alla hast har Milla och Amanda glömt att skriva dit namnet. När Milla är färdig och går fram med testen så påpekar Klas det.
-        Och namnet, säger han och räcker fram en penna till Milla eftersom hon har sin på bänken.
Nu gäller det att vara snabb och inte tveka, tänker Milla och skriver dit Amanda.
När hon går därifrån så gör hon tummen upp framför magen till Amanda som ännu inte lämnat in, allt för att Klas inte ska se. Amanda fattar på en gång vad Milla menade och skriver ner Milla på pappret och går och lämnar in det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar