lördag 24 december 2011

Del 24 !!

Det har blivit morgon hos familjen Melkersson i Vitby, men inte vilken morgon som helst. Det är Julius födelsedag, det är julafton. Ingen snö lyser vit på marken den här julen om man inte bortser från lite frost. Julius första jul och han fyller ett år. Som vanligt så vaknar Julius först. Så att smyga in och sjunga sången är inte på tal. Det får de vänta med tills han blir större och äldre. Men sången som Bisse skrivit ska sjungas ändå. Milla tar med sig den nedskrivna sången, även om hon lärt sig den utantill. Men mamma och pappa kanske är lite osäkra tänker hon när de går fram till Julius som ligger på golvet i vardagsrummet. Så börjar de sjunga:
Nu är de Julius dag.
Nu är det Julius dag.
Och den varar ända fram till midnatt :/
Ja det är faktiskt sant.
Ja det är faktiskt sant.
Men där emellan kommer tomten:/
De sjunger den två gånger sen får han en liten present, som Milla hjälper till att öppna. Millas lejongossedjur och teckning får han lite senare under julklappsutdelningen.
Under resten av dagen går Milla och funderar på tomten. Pappa har ju lovat att stanna hemma hela dagen, och att Bisse skulle komma är tveksamt eftersom mamma och pappa inte känner till honom mer än det hon har berättat. När det så blivit dags efter alla traditionella saker som Kalle Anka och julmat så samlas familjen återigen i vardagsrummet. De slår sig ner i soffan och väntar. Milla hoppar upp i pappas knä för att vara helt säker på att han stannar hemma hela tiden.
De dröjer inte länge förrän det knackar på dörren, och Milla springer och öppnar.
-        Ho ho ho! Finns det några snälla barn här? säger tomten som nu står i dörröppningen.
-        Ja det gör det, och föräldrar också, svarar Milla och springer till pappas knä igen.
Milla kan inte komma på vem tomten är. Att det inte är Bisse här självklart, för det skulle Milla ha sett på en gång. Hon antar också att hon aldrig kommer att få veta vem det är. Det är mamma och pappas hemlighet. Tomten tar upp paketet och teckningen till Julius och ler.
-        Det här var roligt skrivet och tänkt, säger tomten och läser på teckningen. God Jul på födelsedagen Julius, önskar Milla.
-        Tack, säger Milla och ler hon med tillsammans med mamma och pappa som också tyckte det var bra skrivet.
När så alla julklappar är utdelade och tomten har gått, så börjar hoppar Milla ner från pappas knä och börjar se sig om. Hon tittar ut genom vardagsrumsfönstret. Hon börjar gå fram och tillbaka som om hon väntade på något mer, vilket hon också gjorde. Tillslut så upptäcker hon det, eller snarare han. Hon tittar ut genom fönstret igen och på altanräcket.
-        Så hur blev det med den är Bisse, undrar mamma. Fick man se honom eller inte.
-        Ja det vore kul, ler pappa.
Milla pekar ut genom fönstret.
-        Ja titta där, titta där!
Mamma Ida och pappa Lars tror inte sina ögon. Aldrig har det sett något liknande. Och innan de hinner säga något så är Bisse borta. Kvar är bara en liten lapp som Milla går och hämtar och läser upp.
-        God Jul på födelsedagen Julius, önskar Bisse.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar