torsdag 22 december 2011

Del 22 !!

Nästa dag får Amanda veta om Bisses nya meddelande, och som alltid är de lika fundersamma. Milla berättade även hur hon tror förklaringen på texten var. Något som Amanda höll med om, men tyckte det var lika otroligt som roligt. Även Annika fick veta det och hon hade bara stått stum.
Nu är det bara två dagar kvar till julafton, och Milla har ingen present eller julklapp till Julius. Hon sitter och försöker komma på vad han ska få. Hon tar fram ett gossedjur från garderoben som föreställer ett lejon. Milla fick det av mamma när hon var två år, men den senaste tiden har det tillbringat all tid instängd i garderoben. Så det är på tiden att det släpps ut.
-        Mamma har vi något julpapper, ropar Milla från rummet.
-        Javisst, det ligger i skåpet i tvättstugan, säger mamma.
Milla går och hämtar det och slår in lejonet så fint hon kan. Själv blev hon ganska nöjd.
-        Vad ska du med det till? frågar mamma.
-        Vad tror du? Vika flygplan såklart, svarar Milla.
-        Ha ha! skrattar mamma. Ja det är klart, så vad har du för julklappar?
-        Det kan jag väl inte tala om heller, säger Milla och fortsätter slå in paket.
Hon ritar även en fin teckning, tycker hon själv i alla fall. Det tror hon mamma och pappa kommer att tycka också, för det säger de alltid att de gör när hon har gjort något. Julius uppskattar den säkert också, även om han inte kan tala om det. Den föreställer en tomte som står vid en julgran och delar ut julklappar. Milla tänkte på Bisse när hon ritade den, men det vet ingen om heller förstås.
-        Det här blir bra, tänker Milla tyst. Både Julius och Bisse kommer att bli glada.
På teckningen skriver hon ner en av sina idéer. Det som alla kommer att få veta på Julius födelsedag tillika julafton. I morgon ska mamma och pappa få veta en av sakerna. Då ska hon berätta om sången som Bisse har skrivit. Men Milla har bara ett problem. Hon vet inte om hon ska berätta om hur sången kom till, eller om hon ska ljuga och säga att hon har skrivit den. Ibland tycker hon att mamma, pappa och Eva måste få veta sanningen om Bisse, men samtidigt så vill hon behålla hemligheten hur länge som helst. Något som hon vet kommer att bli svårt. Att bevarar en hemlighet i all evighet är inte det lättaste. Det vet både hon och Amanda. Fast hon vill inte berätta den utan att Amanda är med på det, för att svika sin bästa kompis skulle hon aldrig göra, och hon vet att Amanda inte skulle göra det heller. Milla hinner fundera rätt mycket innan hon avbryts av att det ringer på dörren.
Det är Amanda och Annika som kommer, något som Milla inte hade en aning om. De kommer helt oplanerat, så Milla anar direkt att det är något viktigt och intressant om Bisses alla oväntade och mystiska upptåg. Amanda och Annika hinner knappt komma in förrän de säger i munnen på varandra.
-        Milla, det är något vi måste visa dig.
-        Och berätta, tillägger Amanda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar