måndag 8 september 2014

Det bästa av 70-talet!

Det gäller låtarna alltså. Nu kommer så min topptrio. Jag har redan förvarnat er vad som kommer att komma. Något som jag har gjort redan sen den första listan på 90-talets låtar. Nu är det bara frågan vilken av alla KISS låtar jag ska välja, men först tar vi plats tre och två. Det ska sägas att det ändå var lika svårt som vanligt. Det finns oändligt många bra låtar.

Plats 3

Pink Floyd - Another brick on the wall



Vad ska jag säga? Lite läskig, men ändå grym låt. Jag valde ändå den minst läskiga videon. Det är klart den ska ha en plats när den hann släppas på 70-talet, nämligen 1979 för att vara exakt. 
När jag sedan går till tvåan så inser att det blir rätt mycket rock under denna tid, men det kanske inte är så konstigt.

Plats 2

Queen - Bohemian Rhapsody



1975 släpptes denna magnifika låt som jag tror ligger på topp hos alla när det gäller låtar från 70-talet. Ja den är nog i toppen av alla låtar, alla kategorier genom tiderna. Nästan överflödigt att skriva något mer.
Då över till det ni alla har förstått, men vilken låt blir det av gruppen KISS. Det är givet att blir dom när man frågar mig. Är det favoritgruppen så är det, och det har det varit sedan 6-års ålder. Det är vrålsvårt att välja då dom inte har gjort en enda dålig låt under sina tidiga år. Kan ändå säga att det inte blir mina brorsöners favorit (om dom nu har den som favorit fortfarande) Do you love me.

Plats 1

KISS - She



Alltid varit min favoritlåt med KISS. Är så och kommer så vara, om dom inte gör något helt magiskt på nästa platta. Det är faktiskt en låt som Gene skrev innan KISS fanns. Han jammade ihop den med Paul när de hette Wicked Lester innan de bildade KISS. Den kom ändå först med på deras andra platta Dressed to Kill 1975. Ja ni förstår vilken låtskatt dom hade.

Det var topp tre under 70-talet. Får se om jag fortsätter längre ner eller tar 00-talet. Jag 2000 alltså och inte Jesus tid. Jag funderar lite på saken, om det blir mer eller inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar