tisdag 20 augusti 2013

140:- att ta sig till jobbet!

Det blev en dyr tur till jobbet idag. Det kostade mig hela 140 kr och inte får jag tillbaka något denna gången heller, eftersom det inte berodde på SL och några bussar. Allt berodde på mi cykel. Skulle börja 7.00 och gick ut till cykeln som vanligt en halvtimma innan. Och visst har det hänt igen. ja nu tror jag inte det är någon cykelvandal den här gången. Utan helt vanlig punktering (ja det förstod jag först när jag hade slutat och kommit hem). Testade ändå att pumpa upp däcket, men snablars vad det pös ut luft. Som tur var (eller inte) så hade bussen gått och bussarna till jobbet går inte speciellt ofta. Det var helt enkelt bara att betala en taxi och åka de ca 4 km jag har. Ja jag tyckte också att det var snuskigt dyrt. 140 kr för 4 km, men men är man tvungen så är man.

När jag sedan kom hem kollade jag däcket och det visade sig att det inte var så lika farligt som det lät på morgonen. Ett vanligt hål, och kunde lätt lagas med cykellagningsplåster om det inte vore så att det var bakdäcket med alla växlar (jag har hela 3 st). Ja nu går det i alla fall om än inte fullt lika enkelt. Jag testade i alla fall, för jag fick ut slangen eftersom jag ju kunde kolla att det inte var lika allvarligt som det såg ut i morse. Nu fortsatte turen också med att jag hade mina cykellagningsplåster på fritids av anledningen att jag lagade fritids uppblåsbara pool i somras. Visst, dumt att ta egna saker, men tänkte att det kunde jag bjuda på. Det var ju bara det att dom blev kvar där. Var helt enkelt bara att köpa nytt lagningskitt. Jag gav mig ut på jakt och turen fortsatte ännu en gång. Gick runt i varenda affär, och vilken tur jag hade att det fanns. Slut överallt. Det enda jag hittade var ett signalhorn i form av en pingvin, som jag var väldigt nära att köpa. Men vad skulle det hjälpa mitt däck, så av den anledningen avstod jag. 

Det har alltså slutat med att cykeln står upp och ner på altan och jag får ta bussen i morgon (för nu vet jag ju om det och den lär inte gå utan mig). Komma ihåg cykellagningsplåster på fritids, om jag hittar dom förstås och laga det till torsdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar