fredag 7 februari 2014

Nu ska en expert tala!

Till punkt dessutom. Så här på invigningsdagen av Vinter-OS i Sotji vrålregnar det här, men det har dock ingen betydelse även om det inte är speciellt kul. Jag kommer att följa OS och ger er mitt tips ändå. Jag har sagt det förr och säger det nu också. Media är experter på att håsa upp svenska medaljkandidater bara för att dom vinner eller kommer på på pallplats i någon tävling innan. Det är nu det gäller och då vet jag hur det brukar gå.

Så hur många medaljer tar vi?



Jag avger inget konkret, men följer upp med en liten analys. Dessutom ska jag villigt erkänna att jag inte har någon vrålkoll på Slopestyle och allt som har med bräda (snowboard) att göra. I det fallet kommer jag ändå bara att koncentrera mig på Lisa Miskovsky som ska kommentera det. Så där sägs det kan slinka in någon medalj. Där låter jag det vara osagt. 

Alpint: Oj vad många medaljkandidater vi fått där helt plötsligt. Där har media verkligen hjälpt till och nästan gett dom en medalj redan. Jag är lite tveksam på att dom kommer att lyckas. Brukar alltid gå tvärtom. De satsar för hårt och kör ur eller något annat misstag. Därmed tror jag inte det blir någon medalj där. Störst chans tippar jag Frida Hansdotter i slalom. 

Längdskidor: Ja vad ska man säga om Norge. Totalt överlägsna och kommer antagligen ta hem det mesta, dock inte Petter Northug. Han kan faktiskt också gå medaljlös, men nu var det Sveriges chanser. Pessimisten i mig säger ingen medalj, men en liten optimism trampar in och säger att Charlotte Kalla tar Sveriges första medalj redan i morgon då Skiathlon kommer gå av stapeln. Det blir ett brons efter Björgen och Johaug som det sett ut i världscupinledningen. Övriga, nja. Sprinten möjligtvis.

Ishockey: Ett svenskt landslag med bara proffs (Jimmie Ericsson undantag) på stor rink slutar aldrig bra. Det är riktigt bra ishockeyspelare hela bunten, men inte tillsammans utan någon träning ihop. Enligt mig skulle det ha varit SHL-spelare kryddat med något proffs. Det kommer inte bli medalj. Som bäst 4:a. Ryssland kommer att ta hem guldet efter final mot Kanada. Damkronorna då, nej inte där heller. En 4:e plats som bäst.

Curling: Där har vi två ((herrar och damer) riktigt bra lag som mycket väl kan vinna guld, men lika gärna missa slutspel. Tror ändå det är våra största medaljkandidater.

Skidskytte: Vill jag ju tro på, men jag tror inte Ferry försvarar sitt guld, och jag tror rent av de blir medaljlösa. Kanske kan det slå till på stafetten. 

Konståkning: Nej! 

Skridsko: Nej!

Slutligen är det väl dom där jag inte har riktigt koll på. De grenar på bräda. Samt Freestyle och Skicross. När det gäller Skicross så känner jag givetvis till Anna Holmlund och VÖN som Victor Ö Norberg kallas. Det är klart dom kan ta medalj. Men gör dom det? Ja i Skicross kan allting hända. Ungefär som Steven Bradbury tog hem Shortrackguldet 2002.

Så hur slutar det hela för svensk del.

Lite optimistisk säger jag 6 medaljer, med 2 curlingguld som ägget på biffen.

Nu är jag givetvis bara glad om jag har fel. Klart det är kul med överraskningar och många svenska medaljer.
Ni får jättegärna vara med och utmana mig. Bara att kommentera vad ni tror.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar