måndag 10 februari 2014

IOK!

Internationella Olympiska Kommittén är ett skämt. Nu är det inget nytt, för det har dom alltid varit. I detta OS går dom väl lite för långt.

Norska längdskidsdamerna får en reprimand för att det bar sorgeband under skiathlonloppet och för att de grät i målfållan efteråt. De fick inte hedra Astrid Jacobsens bror.

Freestyleåkaren Torah Bright hade lagt upp ett klistermärke på Instagram tidigare som hon nu tänkt placera på sin hjälm för att hedra vännen och kanadensiska freestyleåkare Sarah Burke som omkom i en olycka för två år sedan. Nu stoppas hon av IOK. Hon tänker dock alltid köra med det på skidor och hjälm.




Våran svenska damhockeymålvakt Valentina Lizana Wallner hade ett porträtt av ishockeymålvakten Stefan Liv som omkom i flygplansolycka på sin hjälm, men tvingades tejpa över motivet.



Vad är det för dumheter. Det är totalt vrålkorkat. Det är väl det minsta man kan göra för att hedra någon som gått bort. Klart idrottsprofilerna vill visa sin uppskattning, och det är väl klart man måste få känna sorg och gråta om någon nära vän har avlidit dagarna innan OS.

Dessutom hotar dom att ta ifrån Marit Björgen guldet och ge det till Charlotte Kalla (hon och svenska landslagsledningen har dock vägrat tur nog) bara för att hon medverkat i en reklamfilm till ett bolag som inte sponsrar OS. Det är ju löjligt. Dom borde koncentrera sig på väsentligheter och inte sparka på dom som ligger (sörjer).  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar