söndag 13 januari 2013

Vad tänkte jag? Vad tänkte ni?

Nu tror jag att ni inte tänkte alls, eller så är det någon själ där ute som har grubblat och grubblat och inte kommit på det. Ni kanske också sett något annat än det jag såg. En tavla kan man se på så många olika sätt.

Jag ska förklara ledtråden till att börja med, den var lite långsökt. I've got my first real six-string. Det är första textraden på rätt känd låt med Bryan Adams. Vet man vad den låten heter, ja då vet man mer om vad jag tänkte om brorsonens tavla. Men nu ska jag inte låta er fundera mer. Låten heter "Summer of 69" (vilket säkert många visste). Vad hände sommaren 1969, ja det vet ju egentligen inte jag heller eftersom jag inte var född då. Men allt går att läsa sig till och alla har säkert gjort det eller hört det. Woodstockfestivalen, Flower Power-perioden. Ja vad ni vill. Kanske en ung John Lennon. 

Det såg jag nämligen i brorsonens svartvita tavla. Då tänkte jag att jag måste göra något av den. En lite mer färgexplosion som den perioden var. Nu kom jag ändå inte i närheten av orginalet, men jag bjuder på den ändå.


Tack Jonatan för inspirationen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar