torsdag 11 maj 2017

Året var 1992!

Jag fortsätter en liten resa, och det kan komma fler. Varför jag började på just 1991 vet jag inte riktigt. Eller det var bara för att jag fick en speciell påminnelse och nostalgikick av en person på just de låtarna. Därför tänkte jag att jag fortsätter med året efter. Kan hända att jag går tillbaka längre i tiden lite senare också, men nu tar jag 1992. 
Det är alltså fortfarande tiden då MTV rullar på som mest hemma och kortspelet har inte upphört framför MTV:s ljuvliga videos som presenteras av Ray Cokes och Paul King.





Det blir två lite helt skilda låtar. En rocklåt och en reaggelåt. Men båda fantastiska. Och visst vet jag att den första Cats in the cradle framfördes och skrevs 1974 av Harry Chapin. Men det var med Ugly Kid Joe som jag fick upp ögon och öron för den. Fantasisk version. Den andra är en klassiker. Inner Circle som jag till och med fick äran att se i Boden detta år. Kan ni fatta. Dom var i Boden. Dessutom kostade det inte ett öre. Så Ugly Kid Joes "Cats in the cradle" och Inner Circles "A la la la la long" får stå för detta års låtar. Vilken av denna jag väljer som bäst avstår jag. Ugly Kid Joe kanske är bäst, men Inner Circle har jag ju sett live.

Det var även detta år som Sverige försvarade sitt VM-guld i ishockey, som spelades i Prag. Det efter att ha varit uträknade med endast en vinst i gruppspelet. Lyckades ta sig till kvartsfinal med ett nödrop och där vände allt. I finalen slog det sedan obesegrade Finland med 5-2. Där C mores usla "expertkommentator" Arto Blomsten avgjorde i öppen kasse.

Har ni förslag på årtal så kom gärna med dom. Jag ska helst vara född (alltså från 1974) och framåt. Visst tycker jag om låtar tidigare än det också. Men är jag med på årtalen kan ni alltid få en liten blick av vad jag gjorde. Jag kanske inte avslöjar allt, men någon liten detalj kanske.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar