söndag 14 maj 2017

Året var 1983!

Jag fick en förfrågan om året 1983, så jag tar mig an den uppgiften. Det var året då jag och en kompis turnerade som mest med Electric Banana Band. Ja vi klädde alltså ut oss till Trazan och Banarne (jag var Banarne) och bara mimade till deras låtar. Det är ju i och för sig inte någon större skillnad till dagens artister. Men snablar vad folk vi drog. Vi gjorde "spelningar" runt om i vår hemby. Det lockade hela byn (nästan, lite överdrift). Den mest spektakulära showen vi gjorde var på en annan kompis garagetak. Vi stod alltså på taket och publiken naturligtvis nedanför. Det var bara det att taket var vänt mot vägen och det var ingen större yta med med gräs jäms med vägen. Vilket gjorde att publiken fick sitta ute på vägen också, och bilarna fick vända om och köra en annan väg eller vänta under den timme vi höll på. 
Det var också starten till att senare börja sminka sig som KISS (till mammas stora förskräckelse) och göra samma sak.
Med Electric Banana Band höll jag på ett bra tag efter att vi "splittrats" precis som riktiga band. Det var bara att hitta nya medlemmar.


MTV hade inte kommit till oss den här tiden, men alla musikvideos som gjordes innan vi fick MTV var naturligtvis lika populära då och spelades flitigt. Så den första videon jag väljer är en låt som kan få vem som helst på bra humör än idag, och videon är ju faktiskt rolig. Cyndi Laupers "Girls just want to have fun". Låten gjorde egentligen Robert Hazard 1979 i ett manligt perspektiv. Men när Cyndi Lauper gjorde om den blev det en hit som lever kvar hos mig (och många andra) än idag.



Det var även 1983 som Carola fick sitt genombrott med "Främling". Och Iron Maiden som är ett av mina favoritband utöver KISS släpper sitt bästa album "Piece of mind" om ni frågar mig. Jag vet att alla inte håller med. Så därför vore det logiskt att nästa låt/video blir något därifrån, men det blir det inte. Utan det blir lite skräckinslag. En kultrockare som förövrigt är ett under att han lever är Ozzy Osbourne. Läs hans självbiografi "Jag är Ozzy" om ni inte gjort det, och nej man behöver inte vara Ozzyfan för att läsa och gilla den. Man får följa med i alla hans dråpligheter som lockar vem som helst. Det är både tragiskt och komiskt. Kan lova mycket skratt. Jag fick mamma att läsa den och hon gillade den. Det ni! Detta året släppte han albumet och tillika låten "Bark at the moon" 

Känsliga läsare varnas!





Det var även detta år som en av världens största sportprofiler avslutar sin karriär. Jag pratar naturligtvis om Björn Borg. Jag inleder min sportkarriär, men det blir inget av med den. Jag blev istället den sportnörd jag är idag (framför tv:n). Jag ser allt, läser allt och memorerar. Ja egentligen kan man säga att jag är bra på alla sporter utan att utöva dom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar