lördag 19 november 2016

Melodikrysset v. 46 2016

Godmorgon, godmorgon krysskamrater. Idag är det en lite mulen och regnig morgon. Snön är förstås borta, förutom någon liten snöfläck kanske. Men vi börjar dagen som vanligt med att ta oss an Anders Eldemans otroligt fantasifulla (hm) melodikryss. Vi lär väl inte få in Bugge som vanligt, men det kan säkert bli någon Taube eller ABBA. Därmed är det nu bara vänta på att klockan ska slå strax efter nyheter.




L 9, L 12 En Bamselåt som spelats många gånger av Eldeman. Jag gillar dom som sagt inte. Har sagt det förr. Det är inga barn som lyssnar på detta. Det är i alla fall en riktig dubbelfråga. Nanne Grönwalls "Håll om mig" är det i alla fall som tragiskt gjorts om.

V 8 Inte svenskt klassiskt. Där kan jag bara två, men detta är ingen av dom. Får titta mig fram och listar då ut att det kan vara Stenhammar.

L 1  Det var Louis Armstrong som sjöng ur Askungen.

V 5 Kan detta vara om sjömannen Öman.

L 2 , V 1 En riktig dubbelfråga än en gång. Och detta kan inte vara någon annan än Dan Andersson.

L 3 Har egentligen ingen aning om vad detta är för något, men jag får ändå fram att det inte kan bli mycket annat än ro.

'V 7 Per Gessle sjunger med Marie Fredrikssson, vilket är Roxette.

L 6, V 6, L 13 En trippelfråga som till och med är det. Hälsa dem därhemma.... Dansk, vilket blir DK.

L 4 Let me tell you about the birds and the bees. Bina svärmar.

V 10 Samma som ovan alltså. Artisten som sjöng in den ovan och denna som är "Tennessee waltz" är Alma Cogan.

V 14 Nytt med Anders Glenmark hör inte till vanligheterna, men här var det något nytt i alla fall.

L 7, V 11 Vi avslutar med ännu en riktig dubbelfråga (bra Eldeman). Här är det Pat Boone som sjunger "Love letters in the sand" Slutlig kortfattning:

L 9 Nanne
L 12 Om
V 8 Stenhammar
L 1 Armstrong
V 5 Öman
L 2 Dan
V 1 Andersson
L 3 Ro
V 7 Per
L 6 Dem
V 6 Därhemma
L 13 DK
L 4 Svärmar
V 10 Alma
V 14 Glenmark
L 7 Pat
V 11 Boone


Då får vi tacka för denna gången och återkomma nästa lördag. Det var inte den lättaste lördagen idag, men det gick att lösa. Inget direkt superlåtval. Men det var i alla fall inte någon av Eldemans favoriter med, vilket alltid är lite skönt. Bästa låtvalet idag får bli Alma Cogans "Tennessee waltz"

Nu blir det Vinterstudion med André Pops och Johanna Ojala som äntligen drar igång. Helgerna framöver räddade mer än vanligt. Självklart blir det hockey senare också när Luleå tar sig an Örebro. Leeds spelar först i morgon.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar