söndag 9 oktober 2016

Sveriges bästa sportögonblick!

Nä jag är skeptiskt!
TV4 alla listor i Sveriges bästa är bara patetiska. Vem har röstat? Hur har man röstat? Det är ju TV4 som själv valt ut och låtsas att det är en röstning.

Att Peter Forsberg skulle få det håller jag inte med om. OS i Lillehammer 1994. Ok visst ska det vara med på listan bland dom 10. Det kan jag hålla med om.


Men jag ställer mig frågan som jag gjort i alla år sedan dess. Varför hyllas Peter Forsberg? Det var inget avgörande. Den hade inte betytt något och hade varit bortglömd om inte Tommy Salo gjorde en magisk räddning på Paul Kariyas straff efter.


Fotbolls VM 1994 hade alla gånger gått före detta ögonblick på min lista, och Tomas Ravelli gör faktiskt just den avgörande räddningen när Sverige tar sig till semifinal.

Sen kan jag plocka bort många från listan. Vad gör Zlatans klackmål mot Italien där? Då hade jag hellre haft Anders Svenssons frisparksmål mot Argentina 2002 där Sverige dessutom vinner dödens grupp. Totalt uträknade från start att gå vidare, sen vinner dom hela gruppen.

Sen hade jag kanske plockat bort Holm och Klüft. 

Det finns ögonblick som aldrig kommer att komma tillbaka med någon svensk. Ja inte med någon i hela världen.
Bernt Johanssons OS-guld i Montreal 1976. Att bara se det upploppet. Bernt ensam med motorcyklar framför som lyser upp hela gatan. Det kan ge mig rysningar även om jag inte såg det då. Jag var trots allt bara två år, men det känns som jag var med.


Anders Gärderuds hinderlopp på 3000 m samma OS. Han vinner sätter världsrekord på tiden 8.08.30. En tid som håller världsklass än idag. 

Anette Norberg med Curlinglaget som tog OS-guld i Turin 2006, men ännu större när dom försvarar guldet 2010 i Kanada mot Kanada i en rafflande final som går till skiljeomgång.

Ja det finns nog fler som borde platsat på listan före några som var med.

Som sagt. Jag är skeptisk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar