måndag 29 oktober 2012

Motion må vara bra!

Men det är inte alltid det är kul.
Idag var en sådan gång. Jag tror ni kommer att hålla med mig.

I vanlig ordning cyklade jag till jobbet. Det gick hur fint som helst. Lite småkyligt, men ändå rätt härligt. Det var sen det vände. Under eftermiddagen började det storma upp (om än inte som USA, men rejält ändå). Det började regna och blåsa, och det ville aldrig sluta och det har det inte gjort i detta nu heller.

Jag skulle trampa hem. Det var sån där "trampa på tvåan i nedförsbacke motvind", och det var inte allt. Det regnade småspik. Men vad skulle jag göra. Cykeln skulle ju hem (likaså jag). Den kom hem tillslut, och jag med. Dessutom helskinnad (om jag inte räknar alla skrapsår i ansiktet från småspikarna). Puh! Jag kunde pusta ut efter en cykeltur som tog dubbelt så lång tid som den brukar. Vad då? tänker ni. Då fick han bara lite extra motion. Jo ok, visserligen, men roligt var det inte. Den som har en annan åsikt vill jag räcker upp en hand och testar på att göra samma procedur som jag tog mig igenom. När ni så gjort det vill jag att ni meddelar mig och berättar om ni har samma åsikt efteråt som ni har i detta nu.

Punkt slut!

Ok, jag hade kunnat lämna cykeln och ta bussen, men då hade cykeln stått där. Och vem vet hur länge den stått där då. Det kan väl vara samma väder i morgon, och dagen därpå, och därpå.
Nu har jag den i alla fall hemma, och kan ta mig en funderare på om det börjar bli dags att ställa undan den. I alla fall vakna på morgonen, titta ut genom fönstret och avgöra vad jag skall utsätta mig för just då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar