onsdag 10 oktober 2012

Av alla kommentarer att dömma, är jag ensam!

Stockholmsklubbarnas polisnotor fyrdubblas

AIK Hockey: ”Det kommer som en riktig fläskläpp”

 
Alla fem klubbar säger att det är ett "verksamhetshotande beslut", alltså att kostnadsökningen kan vara skillnad mellan att kunna spela i högstaserien och falla neråt och slutligen få lägga ner.

Peter Mellqvist förtydligar vad AIK Hockey måste göra om beslutet kvarstår:
– Det enda sättet är att minska våra kostnader i spelartruppen. Tar vi bort en jävligt bra center för att betala poliskostnader medan andra får behålla sina centrar kanske vi åker ut. Åker vi ur tar det åtta-tio år för oss att ta oss upp. Det kanske vi inte har råd med. Så det är verksamhetshotande på riktigt. Det är samma sak för fotbollen.

Så vad då?
 

Jag förstår inte vad dom gnäller över. Det är helt rätt. Höj dom gärna mer också. Det finns också dom som kallar polisen för hulliganer. Skamligt!  Det ska inte behövas så stort polispådrag på matcher. Om alla supportrar gick på ishockey eller fotboll för att se matcherna och inte slå ner varandra, då skulle det knappt behövas poliser alls. De flesta andra klubbar så går det relativt lungt till.
 
Vi läser aldrig något om bråk i Jönköping, Luleå, Skellefteå, Karlstad, Gävle, Ö-vik, Växjö före eller efter matcher. Ok, jag vet att detta är mindre städer, men ändå. Dessa supportrar går för att se matcherna. Gör laget en dålig match så borstar man av dammet och tänker: Ja ja, det är fler matcher. Vi kommer igen.
Jag tog inte med Göteborg i den första uppräkningen, för där kan det hända en del också (i alla fall fotboll). Om än inte lika stor utsträckning. När det gäller Frölunda så läser man inte så mycket om slagsmål. Likaså när det gäller en del skånestäder, dock inte när det gäller ishockey.
 
Det hjälper inget till att slå ner varandra om ens lag förlorar eller bara om motståndarna gör ett mål. Jag har aldrig varit med om det i alla fall. De drabbar bara klubben (som i just detta fall) ännu mer. Tänk att supportrarna inte har lärt sig det än. Så sluta gnäll och betala för det ni egentligen knappt skulle behöva.

Och vet ni att följden av detta blev att exempelvis ett Stockholmsderby i fotboll numer skulle kosta ett miljonbelopp.
Nä, stackarna!
 
Tänk att jag är ensam om att tycka såhär. Det tycker jag nästan är lika skrämmande.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar