torsdag 7 augusti 2014

Tänk att det går att missa!

Jag sover på nätterna så alla vet. Ja i alla fall från den tid jag går och lägger mig. Nu låter inte det så konstigt, för det lär jag nog inte vara ensam om då det är det nätterna är till för. Men kanske bättre än alla andra. Hela dagen har jag fått höra talas om nattens åskväder. Något som tydligen hade varit enormt. Hus hade nästintill skakat. Kände eller hörde jag något av det? Svar nej!

När jag vaknade på morgonen mullrade det lite. Ja någon blixt såg jag när jag klev på cykeln för att trampa till jobbet. Hann räkna till två och sen kom en liten smäll. Kanske dumt att cykla, men vad skulle jag göra när bussen redan gått. Smådroppade lite, men ändå varmt. Jag tog i alla fall på mig regnjackan, efter en stund fick jag kliva av cykeln för att ta på mig regnbyxorna också. Då öppnades sig himlen och det var inte lite regn som kom, men jag var tvungen att trampa vidare. Jag kunde ju inte stanna nu, då hade det bara blivit värre. Med bra regnkläder så var jag faktiskt inte blöt alls. Jag ok lite då, men väldigt minimalt.

Vi fick översvämning på jobbet. Det vara bara kliva ut barfota och ner mot källartrappan där det vattnet hade stigit till andra trappsteget. För att få lite mer förståelse så var det ungefär till knäna på mig. Något som i och för sig inte säger så mycket om man inte känner mig och vet hur lång eller kort jag är. Jag kan ju säga som så att det inte gick att öppna dörren heller. Men klev alltså ner där och sopade rent i avloppet som var täppt av löv och annan skit. Så snabbt var det gjort och det hann inte komma så mycket vatten inomhus tur nog.

Något annat som runnit över var min regnmätare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar