lördag 7 januari 2017

Melodikrysset v. 1 2017

Godmorgon krysskamrater och god fortsättning på det nya året. Ja nu är det ett nytt år och det första krysset på det nya året. Så nu får vi se vad Eldeman hittar för nytt på det nya året. Jag tippar att det blir väldigt lite och att han håller sig till det han brukar hålla sig till. Det är nu slut på alla helger, men jag har städat bort att som har med julen att göra redan. Det gjorde jag så fort jag kom tillbaka till Märsta där jag nu sitter. Nu vaknade jag upp till massor med snö. Ja det verkar ha snöat en hel del i natt. Det är dock inte lika kallt som - 16 som det var här om dagen.

Men nu börjar vi dagen med med Eldemans melodikryss.




V 6, L 7 Då börjar vi året med en dubbelfråga som inte är en dubbelfråga. Så dåligt. Skärpning Eldeman. Låten "Kom" framförde Jessica Andersson på 2007 års melodifestival. Och "Godmorgon" sjöng Uno Svenningsson och Irma Schultz Keller .

L 4, V 10 Ännu en dubbelfråga som inte är en dubbelfråga. Fruktansvärt dålig start på året Mr. Anders Eldeman. På den första gissar jag på drycken vin. På den andra så slänger jag in ett te.

V 5 "Du är min sommar Marie" som den heter på svenska. Men Sjögren sjöng på tyska.

L 12, L 5 Äntligen en riktigt dubbelfråga, och då gör han det med en fantastiskt artist och gitarrist. Dessutom en fantastisk låt. "Still got the blues" med Gary Moore.

V 11 Det där lät som Ring så spelar vi, men ändå inte.

L 2 Här lät det väldigt indiskt. Därmed måste landet som eftersöks vara Indien.


L 3 Det var en väldigt väldigt annorlunda version av "Für Elise", men lite klatschig faktiskt.

V 14, V 8 Så fick vi höra lite jul även när julen är över. Ja julen varar inte till påsk. Merry Christmas sjöng Jerry Lee Lewis

L 1 Radioprofilen Anna-Charlotta Gunnarsson berättade om en händelse just i radio.

V 13 "Guldet blev till sand". Ett tag sen den spelades, men visst börjar han det nya året med den. Den kemiska beteckningen för guld är i alla fall AU.

V 1 "Congratulations" från 1968 års Eurovision Song Contest med Cliff Richard.


V 9 Bruno Wintzell gjorde rösten som prinsen i Snövit och dom sju dvärgarna 1980.


Slut:

V 6 Andersson
L 7 Uno
L 4 Vin
V 10 Te
V 5 Min
L 12 Gary
L 5 Moore
V 11 Ring
L 2 Indien
L 3 Für Elise
V 14 Jerry
V 8 Lee
V 13 AU
V 1 Cliff
V 9 Bruno

Då var det första melodikrysset för året avklarat. Ett kryss som inte började bra med Eldemans icke dubbelfrågor. Han tog visserligen igen sig lite med Gary Moores "Still got the blues" som utan tvekan blir dagens höjdpunkt.

Nu blir det Vinterstudion med Stina Nilssons framfart, så fantastiskt roligt. Det är dock två riktigt jobbiga etapper kvar på Tour de Ski. Tur nog så tappade hon inte så mycket som det mycket väl kunde bli igår. Kan bli svårt att hänga med idag också. Hon har i alla fall gjort det helt fenomenalt såhär långt och det är så roligt att se henne. Hon som inte ens tänkt åka. Skulle det räcka till en pallplats är det ju helt otroligt.
Sen blir det ishockey då Luleå tar sig an Linköping i Linköping.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar