lördag 11 mars 2017

Melodikrysset v. 10 2017

Gormodgon, gormodgon alla kryssare. Då är det dags för ännu ett kryss. Vi har hunnit fram till v. 10 och här är det en härlig morgon. Efter några fruktansvärt blöta dagar med slasksnö, så har nu den mesta försvunnit och solen strålar. Tänk om detta kunde få hålla i sig nu. Nu kan vi väl få vår.

Och nu börjar vi dagen med melodikrysset.




L 2 "Den första gång jag såg dig" Och vi skriver in Mikael Samuelsson.


V 10 En klassiker. En melodi som spelades när  de tävlande tänkte så det knakade i Kvitt eller dubbelt.

L 1 En riktig kultfilm med Mel Brooks. En specialist på parodier. "Det våras för Frankenstein".

L 13 Vikingarna på tyska. Ja de är populära där och har gjort nästan lika många plattor på tyska. "Du är min sommar Marie".

L 3 Bamse är en björn vad jag vet, men här får nog skriva in mus. Ja inte för att Bamse skulle vara det. 

L 5, V 5 Ja tänk att dessa norska pojkar har blivit så stora. Jag kan inte förstå varför, men "alla" tjejer är totalt galna i dom. Tror nog mer för att de tycker dom är så söta (fast det vågar dom inte erkänna). På jobbet hör man och ser något med dom varje dag. Det är inte Wilmer och Wilbur som jag brukar reta eleverna med att säga, utan förstås Marcus och Martinus. En riktig dubbelfråga dessutom.


V 6 Så lite Ella Fitzgerald på det. Men lite annorlunda.

L 4 Signaturen var hämtad från Helgonet.

V 11, L 9 En riktig dubbelfråga igen. Kompositör/diktare  Ruben Nilson och vissångare Fred Åkerström.

V 8, V 7 Det gick inte hela vägen denna gången heller. Tänk att det ska vara så svårt att göra dubbelfrågor. "Vi ska hand i hand". Sen kom då ABBA och "Ring, Ring". Logiskt nog blir verbet ringa.

L 12 "When I need you" framförd av Leo Sayer.

L 14 Och slutligen sjunger Thorstein Bergman. Kortslutning:

L 2 Mikael
V 10 Eller
L 1 Frankenstein
L 13 Min
L 3 Mus
L 5 Marcus
V 5 Martinus
V 6 Ella
L 4 Helgonet
V 11 Nilson
L 9 Fred
V 8 Gå
V 7 Ringa
L 12 Leo
L 14 Thorstein

Nu är även denna lördag igång med ett ifyllt melodikryss. Fortsättningen blir att gå ut en sväng i vackra vädret. Sedan väntar Holmekollens femmil. Ja det kanske blir att titta lite på den. Det är inte kul med masstart och dessutom så har inga svenskar något med täten att göra. Även om Olsson, Hellner och Halfvarsson skulle varit med, så skulle det ändå inte gå vägen. Sen är det förstås hockey, där jag först hoppas att Färjestad (trodde aldrig jag skulle säga det) slår Djurgården. Sen att Luleå slår Malmö. Det är bara för att jag vill att Luleå ska få möta Växjö i en eventuell kvartsfinal. Växjö har alltid haft svårt för Luleå. HV71 däremot kommer köra över Luleå totalt. Ja annars hade jag gärna sett att Färjestad blir utslaget. Hellre Djurgården än Färjestad. Men som sagt inte i detta fall, och Luleå måste förstås börja med att vinna över Malmö.
Leeds möter Queens Park Rangers på hemmaplan. En match som inte jag kan se på tv i alla fall. Kan säkert söka upp någon stream på datorn. Får se hur jag gör.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar