lördag 22 april 2017

Melodikrysset v. 16 2017

Godmorgon krysskamrater. En morgon i aprilvädrets tecken. Det är inte bra, det är inte dåligt. Det är april. Sen finns det inget dåligt väder, det finns ..... nä förlåt. En dålig klyscha. Efter en lång gårdagskväll med lite AW med kollegorna, så är jag nu vaken och ska ta mig an krysset med er. Så vad bjuder Eldeman på, ja vi får se.




L 9 Javisst har Dolly Parton en välkänd röst. Den går inte att ta fel på. Visste ni förresten att hon är hur rolig som helst. Jag har inte sett hon live, men en inspelad konsert har jag och hon skämtar oerhört med allt och alla i mellansnacket, sen kan hon ju faktiskt sjunga också. Bara ett tips om ni inte sett henne.

V 6, V 12 Minsann en riktigt dubbelfråga. Engelska flottan....... och sen fortsätter den. O'boy!

L 13 En Eldemanfavorit. "Ta mig till Peking och Femöresbron (eller havet då)"

V 10, L 3, L 10 En riktig trippelfråga också, nä dra mig baklänges. Ja mannen bakom låten är Lasse Holm och är den som sjunger med Lotta Engberg.


V 7 Kan inte, men tror jag skriver Nibelungen. Ett Wagnerverk.

L 5 Det var en lite annorlunda version av radioprogrammet "På minuten"


L 2, L 1 Oj, plötsligt händer det. En riktig dubbelfråga igen. Tyvärr en av dom sämsta låtarna från mello. Och den vann skrämmande nog. Jag kan inte med den. Därför tar det emot att till och med skriva Robin Bengtsson och "I can't go on"

V 8 Ja den handlar nog om en tand.

V 14 Eldeman har fått Bondfeber. Det blev Bond idag också. Bondskurken heter Dr. No.

V 11 Little Jinder från " mycket bättre" med Freddie Wadlings "Freak"

V 4 Så fick vi lite Taube också, härligt. Jag har väntat och längtat, för det är ju så sällan han spelar något med Evert Taube. "Balladen om Briggen Blue Bird av Hull"

V 1 Och här fick vi Lasse Berghagen. Det blev även det som fick avsluta dagens kryss.



Kortlagt

L 9 Dolly
V 6 Engelska
V 12 Flottan
L 13 Ta
V 10 Lasse
L 3 Holm
L 10 Lotta
V 7 Nibelungen
L 5 Minuten
L 2 Robin
L 1 Bengtsson
V 8 Tand
V 14 No
V 11 Så
V 4 Om
V 1 Berghagen


Då fortsätter vi att ta oss an dagen. Min dag blir som vanligt. Det är hockey där Brynäs förhoppningsvis skaffar sig matchpuckar. Då får HV71 det kämpigt. Jag har hela tiden sagt att Brynäs kommer att gå långt och kanske vinna, men jag trodde faktiskt HV71 skulle bli för starka i finalen. Därför är det så härligt att se att Brynäs ger dom en ordentlig fight. Hur det än slutar så kommer Luleå att få en silver- eller guldtränare till nästa säsong. Det ser jag framemot. "Bulan" välkommen tillbaka.
Sen är det fotboll Leeds möter Burton och bör helst vinna. Den går inte att se på TV, ja inte för min del. Men går säkert att hitta i det stora cyberspace.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar