lördag 17 december 2016

Melodikrysset v. 50 2016

Godmorgon, godmorgon krysskamrater. Idag är det åter lördag och ännu ett melodikryss som sig bör. Men inte vilket kryss som helst utan Eldemans årliga julmelodikryss, det som enbart innehåller jullåtar. Vi kan räkna med några som brukar återkomma på detta kryss. Jag tänker naturligtvis på Knalle Juls Vals med Evert Taube, O helga natt med Jussi Björling. Tror även att han kommer att spela Arvingarnas nya Änglarnas jul. V 12 ser lovande ut för just den.

Så 100% jul.




L 1, L 2 En riktig dubbelfråga som naturligtvis börjar med Carola Häggkvist och Christer Sjögren. Ja det var nästan lika väntat det. Då försvann visserligen mitt Arvingarna tips på V 12 i alla fall.

V 1 Hosianna Davidsson!

L 3 "Mössens julafton" med Alf Pröysen.

V 10, L 9, V 6 "Midnatt råder" eller "Tomtarnas julnatt" Ja det borde utspela sig när det är natt och kan det vara tomtarnas steg man hör när dom tar och mumsar i sig av grötfat.

V 9 Jag översätter "Frosty the Snowman" och kommer fram till att det borde bli snögubbe.

L 5 "I saw three ships" sjöng Sting eller Gordon Sumner som han egentligen heter.


V 5 "Nej, se det snöar" Varför var han tvungen att ta med den idag. Den spelade han ju bara för någon vecka sedan. Då jag var fundersam över låten. Man säger Nej se det snöar, men sen är det så roligt.


L 7  "Tre pepparkaksgubbar" är skriven av Astrid Gullstrand och musik av Alice Tegnér.

L 4 "Sul mare luccica" Svenska texten "Natten går tunga fjät".

V 12 Ja då var det om en stackars tomtegubbe som hade snuva.


L 11 "Oh come all ye faithful" sjöng Art Garfunkel.

V 8 "Bella Notte" bästa versionen av Lasse Brandeby alias Kurt Olsson.


Slutliga julet:

L 1 Häggkvist
L 2 Sjögren
V 1 Hosianna
L 3 Alf
V 10 Natt
L 9 Steg
V 6 Grötfat
V 9 Snögubbe
L 5 Sting
V 5 Se
L 7 Astrid
L 4 Natten
V 12 Tomtegubbe
L 11 Art
V 8 Kurt

Då var dagens julkryss avklarat. Ja det var inte svårt. Det brukar det inte vara heller. Men jag kan inte förstå. Hur kunde Eldeman göra ett julkryss utan Knalle Jul och O Helga natt. Det är ta mig sjutton ett stort mirakel. 

Nu ska jag ta det lugnt, tända fyra ljus. Sedan se fotboll. TV 3 sport sänder Leeds mot Brentford. Alltså vilken kanal. Kan ju vara en av dom bästa. Med all fotboll från Championship som dom sänder och till min glädje är det många av Leeds matcher. 

"Last Christmas I gave you my heart. But the very next day you gave it away. This year to save me from tears. I gave it to Pontus Jansson".

Har ni inte hört den versionen så ta och gör det. Leedssupportrarnas egen julsång och hyllning till den svenska landslagsbacken Pontus Jansson.

Sen ska ni inte missa Galenskaparnas "Spargrisarna kan rädda världen" SVT 1 20.00.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar