lördag 10 december 2016

Melodikrysset v. 49 2016

Godmorgon, godmorgon krysskamrater. Dags för ett melodikryss igen. På morgonen när jag vaknade var hela världen vit. Eller, ja åtminstone är utanför. Det gillar jag. Är bara en sak som är lite fel. Det är plusgrader, så det är mest blötsnö. Men så länge det är vitt så går det an. Fast och andra sidan lär den väl försvinna lika fort. Hoppas inte.
Nu ska vi starta dagen med att lösa melodikrysset. Det finns en del Bugge-chanser. Jag tror även på någon liten jullåt denna gången.





V 1 Gruppen kallade sig Grymlings. Med Göran Lagerberg, Magnus Lindberg, Pugh Rogefeldt och Mikael Rickfors.

L 4 Hej hå, hej hå! Vi ska till gruvan gå. Ja visst går de 7 dvärgarna till en gruva.

V 8, V 9 En riktig dubbelfråga. M A Numinen sjunger sin version av Baccaras "Yes Sir I can Boggie"

L 1, V 12 Det höll bara en gång, för nu blev dubbelfrågan inte en dubbelfråga. På den första skriver vi in Göteborgare och på den andra Atenare.


L 3, L 13 Många dubbelfrågor idag, och visst fick han till en riktig till. Han var väl tvungen reparera sitt misstag. Det är i alla fall Lotta Engberg som sjunger.

V 15 Det jär så ont! Lena PH:s "Det gör ont" instrumentalt. Det finns inget mer att säga.

L 2 Ja det var inte så svårt att inse att det skulle bli "Y M C A", sen första början och det blev ännu självklarare när Y:et från Grymlings skrevs in direkt.

V 6 Gladys Knight sjunger ledmotivet "License to kill" där Timothy Dalton spelar James Bond.

L 10 Och här får vi lyssna till Cat Stevens. "Another saturday night"

V 11 Musiken är hämtad från musikalen Chess.

L 7, L 5 Nä, här får jag försöka ta mig fram på något annat sätt. Jag hade ingen aning om Yma Sumac. Det var i alla fall en riktig dubbelfråga.

V 14 Hoppas du kan läsa mina tankar. "Två av oss" som förstås är så mycket oerhört bättre på svenska med X-Models med bland andra Efva Attling som även skrev låten.


Slutliga löset:

V 1 Grymlings
L 4 Gruva
V 8 M A
V 9 Baccara
L 1 Göteborgare
V 12 Atenare
L 3 Lotta
V 12 Engberg
V 15 Gör
L 2 Y M C A
V 6 Timothy
L 10 Cat
V 11 Chess
L 7 Yma
L 5 Sumac
V 14 Oss


Då var det klart för denna gång. Utan Bugge, men Björn och Benny fick ju vara med på ett litet hörn. Det blev heller ingen jullåt. Desto mer nästa gång då det bara blir jullåtar när Eldemans barajullåtarmelodikryss ska lösas. 
Nu ska jag fuska lite som vanligt och tända tredje ljuset med julkaffe och en Stollen. Titta på Vinterstudion och hockey när Luleå har åkt ner till södra Sverige för att möta Karlskrona. Någon fotboll med Leeds blir det inte, för dom spelade igår kväll. Tyvärr gick det inte så bra. Men dom är med i toppen i alla fall. 

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar