lördag 14 maj 2016

Melodikrysset v. 19 2016

Godmorgon alla kryssisar. Jag sitter här i ett vrålkallt Märsta. Ja värmen den försvann, och trots att Eldeman sänder live från Kungsträdgården idag denna Eurovisiondag, så väljer jag att sitta hemma i soffan. Jag undviker allt som har med det att göra. Ett alldeles för stort pådrag, även om jag vet att jag kommer att följa det framför tv:n. Om ni förstår vad jag menar. Någonstans gillar jag det trots allt. Men efter vidare tanke kanske det hade varit roligt att uppleva stämningen. Av det jag hört av alla så verkar det rätt kul, mycket folk och alla så väldigt glada och hela den delen. 
Nu kommer jag att sitta här hemma ändå och vänta till kvällen. Efter krysset kommer jag att äntligen dra iväg och köpa blommor av något slag och plantera i min oerhört fantastiska trädgård. Jordgubbsplantan har rest sig efter vintern och börjat blomma, men den står alldeles ensam och behöver därför lite sällskap.
På krysset idag finns det bara 5 chanser till att få skriva in Lill-Marit Bugge. Så jag har inga stora förhoppningar. Och med tanke på att det ska vara idel Eurovisonlåtar så är det nog bara att glömma. Men vi håller alla tummar. Så då är det väl bara säga som det så vanliga Eurovisionuttrycket (trots att jag blivit förbjuden att använda det).

Då kör vi!

L 2 Vilket land vann med "Fly on the wings of love"? Ja det var Bröderna Olsen från Danmark som tog hem segern i Sverige 2000.

V 7 En av mina favoritlåtar genom alla tider. Från landet som är min favorit även i år. Sandra Kim från Belgien sjöng "J'amie la vie" 1986 i Norge.

L 1 Wow! Ja att han skulle ta med den. För er som följt mig här på bloggen genom alla år vet att detta är min absoluta favorit. "Ein bisschen frieden" med Nicole Seibert från Tyskland. En låt som vann 1982. 

V 3, V 10 Norges Alexander Rybak som vann med "Fairytale" framförs i en fantastisk version av Lennart Palm. Ja kanske faktiskt lite svängigare än orginalet. Bra Lennart!

V 6 Tommy Körberg sjunger "Judy min vän" i orginalet.

L 5, V 13 Det första och tredje ordet från Helena Paparizou som vann för Grekland 2005 med "My number one" Vad det var som framfördes nu vet jag inte. Vråldåligt i alla fall.

L 4 En svensk klassiker från 1986 "E de det här du kallar kärlek" med Lasse Holm och Monica Törnell. Här på engelska för att han ska kunna fråga om det femte ordet på svenska titeln.


V 14 "Never let it go" med Afrodite i en annan vrådålig Bamseversion, men ok det måste väl vara lite barninspirerat i en familjelördag.

V 9, V 11 Skulle det där vara "La Det Swinge" Nä totalförstörd av Orsa Spelmän.

L 6, L 9 En svensk dunderdänga som hänger med än. Tomas Ledin sjöng "Right Now" 1980. På svenska hette den förstås "Just Nu".Även det 1980 förstås. Finns väl ingen som missat det.

V 8 Så fick jag den avbruten av ett meddelande om en brand. Ja nu behövde jag bra första trumslaget för att veta att det var  Eric Saade som efterfrågades. Låten "Popular" spelades. Och att jag missade den gjorde inte speciellt mycket heller.

V 12 Nä "Främling" får man nog inte missa in en Eurovisonkavalkad. Det var dock inte vrålbra på finska. Men för att skriva in rätt ord, så går det inte att spela den på orginalspråket. Hade förstås kunnat fråga något helt annat om den. 

"Främling, vad döljer du för mig .....

Lösningen kortfattat:

L 2 Danmark
V 7 Kim
L 1 Tyskland
V 3 Rybak
V 10 Fairytale
V 6 Judy
L 5 My
V 13 One
L 4 Du
V 14 It
V 9 La
V 11 Det
L 6 Just nu
L 9 Ledin
V 8 Saade
V 12 Du

Ett ändå ganska skojigt kryss. Säger jag bara med tanke på att två av mina favoriter var med. Och naturligtvis blev det inget Bugge. Nu stoppar jag i mig något i magen och tar mig sen iväg för att inhandla det jag nämnt ovan.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar