måndag 7 mars 2016

Nej, Inte Sjarapova!

Maria Sjarapova fast för doping. Det kom dock som en större chock än Abeba Aregawi. Och andra sidan vet jag inte vad WADA håller på med nu. Försöker dom sätta dit varenda idrottare?



Visst dom har gjort ett bra jobb och satt dit dom som verkligen förtjänar det. Då är straffet bara för kort och idrottare får komma tillbaka och åka dit igen, för att sedan komma tillbaka ytterligare en gång. Jag nämner inga (Justin Gatlin) namn.
Nu håller dom på att stoppa varenda medicin. Det kommer ju att ta död på idrottare om dom måste sluta med sin medicin. Maria har ätit en medicin i 10 år som innehåller Meldonium (fråga mig inte vad det är, men det är skitsamma), vilket har tillåtits fram till i år. Den 1 januari blev det klassat som doping, något som Maria inte hade en aning om och blev då tagen efter Australian Open just i januari. 
Det går väl inte straffa någon för en 10-års period om medicinen varit tillåten. Att Maria går ut och berättar det är respekt, till skillnad från Aregawi som flyr till Etiopien och håller käft.
Men som sagt. Nu finns det snart ingen medicin att ta. WADA börjar gå lite för långt. För de lär bli många fler som tagit denna som innehåller Meldonium.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar