tisdag 15 mars 2016

Det svenska hockeysystemet!

Jag ska gnälla lite, även om jag inte kan påverka det. Jag kan i alla fall säga vad jag tycker. Det svenska hockeysystemet om man nu säger så är skit rakt igenom. Från Hockeyallsvenskan till SHL. Det är inte för att jag inte gillar Leksand, men dom är inte värda att spela om en SHL-plats. Ett lag som kommer mellan 3-8 i Hockeyallsvenskan ska inte kunna få spela i SHL. Rögle åkte med på den vågen förra säsongen och Västerås som var bäst i hela grundserien missade chansen. Det är skit! Nu åkte Tingsryd samma väg.
För vad händer.

Jo dom två bästa lagen (AIK o Tingsryd) spelar bäst av fem och vinnaren får möta den som kom sist i SHL. Sen spelas det en serie mellan 3-8 placerade lagen. De håller ångan uppe. Tingsryd får vänta en vecka på nästa möte. Hände Västerås i fjol. De får möta ett Leksand som spelat varannan dag och har sådan segervittring och glädje. Tingsryd har just förlorat en kamp mot AIK i 5 jämna matcher. Vilket lag har fördel? Ja ganska enkelt svar. Det är skit!
Nä bort med där skitans kvalserien.
De två bästa lagen i Hockeyallsvenskan ska inte ens möta varandra. De ska istället gå matcher direkt mot de två sista i SHL. Precis som det var förr i tiden. Punkt slut!

Det är samma skit i SHL. Ett lag som kommer på 10:e plats ska inte ha chans att vinna SHL. Kommer man 10:a har man inte gjort en bra säsong och är inte förtjänt av det. 1-8 är nog. De gör direkt upp i kvartsfinaler om att vinna. För det blir lite samma sak där. Lagen 1-6 har inte spelat på flera dagar, medan lagen under spelar matcher och tar med sig en vinnande trend. Det är skit! Punkt slut!

Nä tillbaka till det gamla med en gång. Det nya svenska hockeysystemet är skit. 

Nu är jag dock äntligen lite glad att slutspelet drar igång på riktigt och Luleå får komma in i bilden. Det kunde visserligen ha varit mycket bättre om de hade fått börja på en gång.

Slutligen tycker jag så synd om Tingsryd och Västerås och det är inte för att jag inte gillar Leksand, men hatar Rögle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar