måndag 29 juni 2015

Boktipset!

Det finns böcker och sen finns det böcker. En oändlig sjö av kriminalromaner. Något som jag egentligen är lite less på att läsa. Men det finns alltid undantag. Jag har hittat ett sådant. Ja nu var det ett tag sen jag köpte den, men nu i helgen tog jag tag i den och började läsa. Jag kunde inte sluta. Det blev sträckläsning och då är väl en bok bra.


Leona - Tärningen är kastad av Jenny Rogneby. 


Det är ta mig sjutton en av dom bästa böcker jag läst. Ja nu ska man inte jämföra olika genre, men klart bästa kriminalroman just nu i alla fall. Jag lovar att jag inte är partisk bara för att hon är uppväxt i Boden och att jag vet vem hon är. Jag kan inte säga att jag känner henne även om vi är lika gamla.  

Jag satt ute på altan och bara läste och läste. Det är en kriminalroman utöver det vanliga. Äntligen en som sticker ut från alla andra. Det är sådan vändningar, överraskningar och något som ingen vågat skriva om. Leona Lindberg jobbar för Citypolisen i Stockholm och får ett mycket ovanligt fall att ta hand om. Men hon vet något som ingen annan vet. Jag ska inte avslöja något mer. Ni får läsa den, eller det är snarare en order att göra det.
Jenny jobbar själv just för Citypolisen i Stockholm och det är därifrån hon fått idéer. Så visst vet hon vad hon skriver.

Jag vill bara ha fortsättningen med en gång. Så snälla Jenny kom med nästa bok. Jag kan inte vänta. Slutet på Leona - Tärningen är kastad är så briljant så det finns inte. Vill bara ha mer. Räcker det så? Har jag hyllat den nog?
Jenny Rogneby är utan tvekan Sveriges nya deckardrottning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar