onsdag 29 november 2017

Vem sjutton har kommit med det förslaget?

Ett förslag jag inte hoppas går igenom. Det är så korkat polcirkeln skrattar. Förstår ni hur dumt det är, men ingenting förvånar mig med SHL längre. Och det är garanterat bara för att kunna stänga SHL. Något som också är det dummaste man kan gör. Då kan man lika gärna lägga ner svensk ishockey. För vad är det då för vits att spela i dom lägre divisionerna. Alla lagen spelar väl för att kunna klättra i serien. Bli bättre och en möjlighet att bli svenska mästare. Finns inget lag som lär jubla över att dom vunnit Hockeyallsvenskan. Jippi! Hurra!
Jag är ändå rädd för att det kommer att hända. När dom fått upp AIK igen då är det stor chans att SHL stängs. Och med 24 lag i SHL, ja då är svensk hockey död.


Radikala förslaget: 24 lag i SHL – ”för publikens skull”


 Just nu finns det inte 24 lag som skulle klara det heller. Så den idiot som kommit med det förslaget bör portas från svensk hockey. 

Såhär anser jag:

Just nu tillräckligt många lag i SHL
De två sämst placerade möter de två bäst placerade i Hockeyallsvenskan i bäst av 7.
Övriga har spelat klart i Hockeyallsvenskan. Ett lag som kommer 7 där ska inte ha en möjlighet att ta sig till SHL. Det är inget man gjort sig förtjänst av om hamnat där.
I SHL ska det första åtta lagen spela slutspel. Där ettan möter åttan, tvåan sjuan o s v i bäst av 7. Samma sak där, nian och tian ska inte ha möjlighet att vinna SM-guld. Det är inget man spelat till sig om man hamnat där. Det är i princip att grundserien inte har någon betydelse, då nästan alla lag går till slutspel. Så nian till tolvan har spelat färdigt. Sluta snacka pengar. Det är inte allt! 

Om man nu snackar kvalserie som också varit på tapeten. Något som jag skulle kunna godkänna, men då är mitt förslag att elvan till fjortonde i SHL spelar mot de två bästa i Hockeyallsvenskan. Bara två lag ska från Hockeyallsvenska ska ha chansen. I kvalserien åker de två sämst placerade ner till Hockeyallsvenska igen efter att alla möt alla hemma och borta. Därmed har de två Hockeyallsvenska lagen chans att ta sig upp, och det är ju inget som ska vara lätt, men med en möjlighet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar