lördag 25 november 2017

Melodikrysset v. 47 2017

Godmorgon krysskamrater. Idag startar det redan 9.40. Det kommer ni ihåg va? Eldeman sa det många gånger. Jag är med er denna lördag då regnet hänger i luften även denna helg. Längtar så till nästa helg. Inte för att det är första advent, även om det är trevligt i sig. Utan för att då ska det komma lite snö och den ska faktiskt hålla i sig ett tag med några minusgrader. Då anser jag att det inte kan vara bättre. Så jag passar på att varna alla i mitt område redan nu. Det kommer att komma snö! Det finns något som heter vinterdäck som sägs ska hjälpa rätt bra. Sen kan man alltid sakta ner farten lite. Det är tillåtet att köra 60 på 70-väg, man behöver inte köra i 100 eller mer.

Men nu kryssar vi.




L 3, L 9 Börjar med en dubbelfråga och en riktig sådan. Och naturligtvis Helen Sjöholm med "Du måste finnas" från Kristina från Duvemåla.

V 9 Musik från den otroligt bra filmen De omutbara.

L 5  Här får vi höra Hasse Andersson med en visa som Eldeman spelade för inte allt för länge sedan.

V 4 Nu börjar det likna något. Förra veckan Ozzy och nu klämmer han till med The Corrs, utan att jag sagt något till honom.

L 1 Vilken fråga? Ja ja det ska vara för barn också. Imse Vimse Spindel, och en sådan har väl åtta ben har jag för mig. 

Han glömde däremot säga att det blev paus för nyheter. Det hade nog inte Eldeman koll på med den nya starttiden. Vilket han alltid har annars. Undra om det kom någon fråga under nyheterna?

L 6, L 2 Det gick bra. Han hade koll. Och efter paus kör han en gråtlåt. En helt underbar fantastisk låt. Kan aldrig få för mycket av "Nothing compares 2 U" med Sinead O'Connor.
Lite nostalgisk faktiskt.

V 10 "I sommaren soliga dagar" 

V 13 Cajsa Stina Åkerströms "Av längtan till dig" instrumental.

V 12 The Ark med "The worrying kind" Ola Salo på sång.



V 11, L 14 En riktig dubbelfråga till och här sjunger vi med till Lisa Ekdahls "Vem vet"

V 8 Barbro "Lill-Babs" Svensson. "Älskade ängel" från Bert.

V 7 Då ska vi leta oss fram till det fjärde ordet. Detta var The Beatles "We can work it out" även om det var svårt att tro.



Kortfattat:

L 3 Kristina
L 9 Duvemåla
V 9 De
L 5 Hasse
V 4 The Corrs
L 1 Åtta
L 6 Sinead
L 2 O'Connor
V 10 Soliga
V 13 Av
V 12 Ola
V 11 Vem
L 14 Vet
V 8 Svensson
V 7 It



Då är det slut för idag. Tack och adjö för idag. Nu fortsätter dagen med otroligt mycket sport, som vanligt. Det är Längdskidor från Ruka. Leeds möter Barnsley och Luleå möter Karlskrona. Vilken dag.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar