lördag 9 september 2017

Melodikrysset v. 36 2017

Godmorgon krysskamrater. Nu är jag här med er och ett melodikryss av och med Anders Eldeman. Märsta bjuder inte på sin vackraste morgon, men det är ok ändå. Inget regn än i alla fall, men det väntas komma. Det lär bli något av Taube idag, det känner jag på mig, kanske till och med ABBA, det var ju nästan länge sedan.




L 10 "Pippis sommarvisa" på samiska. Ja då är det väl Pippi det ska stå.


L 5, V 13 En riktig dubbelfråga. Ja för att komma någonstans. Om det nu inte är USA, för då kommer man väl inte in alls. Men ett ID eller ett PASS kan vara till hjälp.

L 1, L 8 En riktigt dubbelfråga igen. Zara Larsson sjunger sin "Don't let me be yours"

V 10 "Moldau" av Bedrich Smetana. Jag är som sagt ingen klassiker, men lite sitter kvar. Och floden Moldau rinner igenom Prag.

V 9, V 15 Och ännu en riktigt dubbelfråga. Titta Eldeman, det är inte så svårt. Från musikalen Miss Saigon.

L 14 Kanske ett av världens bästa barnprogram. "Fem myror är fler än fyra elefanter". Och visst höller det än. Något alla barn borde se. Dagens försök att göra liknande håller inte samma klass.

L 12 Ja jösses vilken upplevelse. GES (Glenmark, Eriksson, Strömstedt). "Hon är min"

L 11 Filmen Casablanca. En klassiker med Humphrey Bogart och Ingrid Bergman. Play it again Sam.


V 7, V 6 Och en riktig dubbelfråga till. Musiken och låten "Everything I do" med Bryan Adams är från filmen Robin Hood, som då också givetvis är hjälte.

L 14 Sjörövar Fabbe farfars far.



L 2 Nicole Kidman och Robbie Williams med sin version av Nancy och Frank Sinatras "Something stupid"

V 1, L 4, L 3 Ja det gick inte hela vägen. En trippelfråga blev för mycket denna gång. Det är skamligt dåligt. På den första skriver vi in Zarah Leander. Och den andra är Bruce Springsteens låt "Streets of Philadelphia, från filmen Philadelphia där Tom Hanks spelar huvudrollen. En fantastisk film.



Avkortat:

L 10 Pippi
L 5 ID
V 13 PASS
L 1 Zara
L 8 Larsson
V 10 Prag
V 9 Miss
V 15 Saigon
L 14 Fem
L 12 GES
L 11 Sam
V 7 Robin
V 6 Hood
L 14 Fabbe
L 2 Robbie
V 1 Zarah
L 4 Tom
L 3 Hanks

Då ska jag se vad den här lördagen bjuder på fortsättningsvis. Jag kommer nu att gå ut en liten tur innan regnet drar in, det som sägs ska komma. Sen väntar lite fotboll där Leeds idag tar sig an Burton hemma på Elland Road.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar