lördag 4 juni 2016

Melodikrysset v. 22 2016

Godmorgon kryssisar. Efter några riktigt varma dagar så får vi svalka oss lite. Ja det är ju inte så att det är vrålkallt, men en klar skillnad mot tidigare dagar. Nu väntar åter ett melodikryss av och med Anders Eldeman. Det finns inte så många Lill-Marit Bugge-chanser. Hoppas gör vi dock alltid. 
Det är även en dag då en av dom stora sportlegenderna lämnat oss. Mohammad Ali har kämpat i så många år. Nu får han vila i frid.



V 13 Kjerstin Dellert fick inte sjunga för då skulle namnet som söktes avslöjas. Därför fick det bli intrumentalt. Det är Carl-Gustaf som vi skriver in.

L 12 Bamses Dunderhits gillar jag inte. Men det är klart. Det ska vara för barn också. Nu tror jag inte många barn gillar det här heller. Det är Sareks "Genom eld och vatten" som gjorts om till ett äventyr med Bamse och hans vänner.

L 15, L 5 När det väl har svalnat lite ute, ja då ska vi ta oss till havet. Peter Lundblads "Ta mig till havet" framfördes instrumentalt.

L 2, V 6 Det måste vara Ida och Emil som ska skrivas in. Jag gör det i alla fall.

V 3 Jag som dom live en gång. Ja om det kan räknas. Jag gick efter två och en halv låt för att det var så dåligt. Nä Takida tillhör inte mina favoriter.

L 6, L 14 Förstod inte riktigt. Varför frågas språket? Den är väl skriven på "engelska", eller är jag helt ute och trampar vatten. Det var i alla fall Rod Stewart som inte fick sjunga "I am sailing"

L 1 En artist som jag tycker har dalat lite utför. Ja enligt mig så har han inte blivit bättre. Jag har lite svårt för Martin Stenmarck. Men jag kan inte riktigt säga varför.

V 11 Peter Flack jubilerar. Han gör revy i Örebro.

L 8 Nä "Gamla Nordsjön" är inte riktigt en sjö, men det sjungs sjö och då måste det vara en sjö i det här sammanhanget.

V 7 Det här är vackert. Hoppas så Josefin Nilsson har det bra uppe i himlen. En av dom svenska artister som jag saknar. "Älska mig" sjunger hon så otroligt fint. Hennes lite speciella röst går rakt igenom hela kroppen.

L 4, L 9 Kan det vara Jarl Kulle som framför första låten på "dubbelfrågan" För mig är Jarl Kulle fortfrande "Nyårsklockan" Sen var det väl Rolf Lassgård. Haha ganska rååligt.

V 10 Nu blev det lite nostalgi. Sånt gillar jag "All that she wants" med Ace of Base. Så att dom fick avsluta krysset gjorde mig inget.


Så här slutade det:

V 13 Carl-Gustaf
L 12 Eld
L 15 Ta
L 5 Mig
L 2 Ida
V 6 Emil
V 3 Takida
L 6 Engelska
L 14 Rod
V 11 Örebro
L 8 Sjö
V 7 Nilsson
L 4 Kulle
L 9 Rolf
V 10 Ace

Det jag inte blev lika glad för var att inte Lill-Marit kom med nu heller. Fast ett kryss utan Taube, ABBA och BAO är välkommet, så jag ska nog överleva den här dagen som kommer som den gör också.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar