lördag 30 april 2016

Melodikrysset v. 17 2016

Hej och godmorgon kryssfolket. Det har blivit lördag igen och dags för melodikrysset med och av Anders Eldeman. Hoppas frukosten smakade bra om ni redan intagit den, annars hoppas jag den smakar bra när ni intar den. För egen del blir det nog det senare. Tyvärr så finns det bara 5 chanser att få in Lill-Marit Bugge. Men det är bara hålla alla tummar. Ja vi kan ju inte hålla mer än max två var.



V 1 Vi fick bjuda upp till en Charleston om vi av någon anledning skulle ha lust.

L 2, V 10, V 6 Kan Anne-Lie Rydé gjort den bästa versionen av Anita Lindbloms "Sånt är livet". Ja det kan så vara. Frågar ni mig så, men det är inget ni behöver göra.

L 3 Kan det vara "Liberian Girl". Mycket annorlunda i så fall, men vi tar och skriver in Liberia. Tydligen så spelades Liberias nationalsång innan Michael Jacksons "Liberian Girl". Många nationalsånger känner en sportfåne som jag igen, men den hittade jag inte någonstans i hjärnkontoret.

V 9 Ja en fantastiskt rolig författare gick bort för ett tag sedan. Lennart Hellsing blev dock väldigt, väldigt gammal, och vi har kunnat njuta till hans ordlyrik i många år. Krakel Spektakel är kanske en av dom mest kändaste.

L 12, L 7 Backafall ligger väl på Ven. Och "Flickan i Backafall" heter väl Ellen, eller?

V 11 Rock av Chuck Berry. "Roll over Beethoven" rockades instrumentalt.

L 4 Ja snart ska Frans tävla in Eurovision Song Contest i Stockholm. Kan bara säga att det är tur att Sverige redan har en finalplats tack vare Zelmerlövs vinst. Det hade gått uselt, ja kommer gå ändå. "If I were sorry" har ingen chans.

V 8, V 7 "Två små fåglar på en gren"

V 13 I orignalet hittar vi Flen. "Violen från Flen"

L 5 Så fick vi höra fantastiska Lennart Palm igen. Den här gången lyckades han få till Lena Philipssons "Dansa i neon"  från 1987 på ett väldigt bra sätt.

L 1 Gruppen Coldplay fick avsluta dagens kryss med "Adventure of a lifetime"

Snabbgenomgångens förslag:

V 1 Charleston
L 2 Anne-Lie
V 10 Anita
V 6 Lindblom
L 3 Liberia
V 9 Krakel
L 12 Ven
L 7 Ellen
V 11 Over
L 4 Stockholm
V 8 På
V 7 En
V 13 Flen
L 5 Neon
L 1 Coldplay

I och med detta så innebar det ännu ett kryss utan Lill-Marit Bugge. Det är inget att göra åt och bara ta dagen som den kommer. 
Grattis på Valborg allesammans och ta det lugnt när ni tittar elden. Drickandet kan ni också hålla nere. Det finns absolut ingen anledning att få för mycket av fel vätska i sig. Ni blir bara så kissnödiga och hittar på dumma saker.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar