lördag 30 april 2022

Melodikrysset v 17 2022

 God morgon, god morgon krysskamrater. Det är lördag och det är Valborg. Grattis på den. Solen lyser lite. Kanske inte blir en lika kall Valborg som det brukar vara. Men ett kryss av och med Anders Eldeman startar dagen. Vad blir det för återkommande favoriter idag?


V 6 Oh! Nostalgi för mig. Lili och Sussie gillar jag (faktiskt fortfarande) "Oh mama".

L 4, L  5 En riktig dubbelfråga. Instrumental version av "Jag vill ha en egen måne" och då blir det väl Ted som i Gärdestad som ska in också.

L 3 Oh! Emilia med "Big, big world". Så fin, så bra. Hon ska faktiskt göra comeback i en riktig superfemma.

V 1 Riktigt bra musikalfilm. Jag har dock inte sett den på teaterscenen någon gång. Men Sweeney Todd av Tim Burton är väl värd att se.

L 2 Men wow! Eldeman är på humör idag. Vilket kryss så här långt. Klart en rockballad med Whitesnake ska med också. "Here I go agian".

 V 13 "Kanske det rentav är jag" med Åke Grönberg.

V 8, L 7, V 9 Cornelis Vreeswijks ballad om Cecilia Lind får bli en riktig trippelfråga. En instrumental version för annars blir det svårt att fråga om titeln: "Balladen om herr Fredrik Åkare och den söta fröken Cecilia Lind.

V 10 Så klart det blir lite ABBA, spelar ingen roll om dom sjunger på spanska. Engelska titeln är "Move on". Den spanska "Al andar", men det frågade han ju inte om.

L 12 "Hur många gånger har han inte petat ett All och spelat "All you need is love".

V 14 Från Mosebacke Monarki. "Jag vill kyssa dina lappar Charlotte". Helmer Bryd.

V 11 Darin får sjunga sin "Can't stay away".

L 9 Det blir en avslutning med Oliver Hardy. "Lazy moon".


Lite kortare:

V 6 Lili

L 4 En

L 5 Ted

L 3 Emilia

V 1 Sweeney Todd

L 2 Whitesnake

V 13 Åke

V 8 Cecilia

L 7 Lind

V 9 Om

V 10 On

L 12 All

V 14 Helmer

V 11 Darin

L 9 Oliver


Blir inte någon snabbgenomgång även om första halvan var riktig bra. Blev inte alls lika bra sen. Det är Valborg sa jag det. Ja just det , grattis på den. Så drar finalspelet i SHL igång och med Luleå i år. Underbart. Vore så kul med dubbla guld. För nog tror jag dom slår Surkaffet. Även Leeds spelar idag dag mot svårast tänkbara motstånd i form av Manchester City. 

Sen får jag besök också. Det blir så trevligt.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar