lördag 16 april 2022

Melodikrysset v 15 2022

 God morgon, god morgon krysskamrater och glad påsk. Påsklovet är snart slut här i alla fall. Andra har det framför sig. Nu är det påskafton och den ser ut att bli bra med härligt väder. Först ett melodikryss av och med Anders Eldeman. Vad blir det för låtar som återkommer idag?


V 6, L 10 Börjar med en riktig dubbelfråga och tro det eller ej. En duett igen. Nu har han verkligen kommit in på duettspåret. Och det är inte första gången han spelar bröllopslåten till Vickan och Daniel. Den som framförs av Björn Skifs och Agnes Carlsson. "When you tell the world you're mine".

L 11 "Sol, vind och vatten". Ted Gärdestads låt spelades instrumentalt.

V 9 Han gillar Alf Robertson också, som här sjunger "Ta mig i din livbåt".

L 2 Tänka sig att vi fick lite Taube. Instrumentalt "Den glade bagaren i San Remo". Där Florindo bakar. Den toppar Eldemans mest spelade låtar.

V 7, L 3 Så en duett igen i denna riktiga dubbelfråga. Men det här med att skriva in siffror med bokstäver. Alice Babs "Käre John". Den som talar är Charlie Norman och den första guldskivan delades ut 195fyra.

L 1 Kul med Amanda Jenssen här med "Fångad av en stormvind" som hon tolkade i Så mycket bättre".

L 8 Så blir det "Se på mig" med Jan Johansen också. Ja nu blir det verkligen bara Eldemanfavoriter. Dom låtar han spelar mest.

V 12, V 4 Då kom också den dubbelfråga som inte är en dubbelfråga. Det ska alltid vara så svårt att dela upp dom och ställa två frågor i stället för att göra en fråga av två frågor. Först ut "Tänk om jag hade en liten liten apa". Sen "Mors lilla Olle" som gillar bär.

V 5 Miley Cyrus sjunger "Midnight sky". En barnstjärna som Hannah Montana.

L 4 Hem till byn är signaturmelodin till. Och den har han väl aldrig spelat förr.

L 13 Från melodifestivalen igen. Sara Varga och hennes "Spring för livet".

V 14 Lennart Palm får avsluta med en version av Niklas Strömstedts "Oslagbara".





Kortare och snabbare:

V 6 Skifs

L 10 Agnes

L 11 Sol

V 9 Alf

L 2 Florindo

V 7 Norman

L 3 Fyra

L 1 Amanda

L 8 Jan

V 12 En

V 4 Bär

V 5 Miley Cyrus

L 4 Byn

L 13 Sara

V 14 Oslagbara


Jag lägger inte ner pappret. Jag stänger av radion. Det blev verkligen många Eldemanfavoriter idag. Jag ska nu påska vidare och vad det innebär. Lite senare blir det Star Wars-konsert. Det är hockey, men inte med Luleå. Tyvärr så förlorade dom sin första semifinalmatch igår mot Frölunda. Aldrig bra att förlora första och speciellt inte på hemmaplan. Nu tror jag dom fixar det ändå och vänder på steken, förhoppningsvis redan i morgon.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar