lördag 9 april 2022

Melodikrysset v 14 2022

 God morgon, god morgon krysskamrater. Lördag igen, men våren får vänta. Det är snö igen. Inte många tecken på våren just nu. Fast det är i alla fall påsklov. Ett melodikryss av och med Anders Eldeman inleder dagen. Vad blir det för återkommande låtar idag?


L 7 Börjar dagens kryss med Agnetha Fältskog. "Så glad som dina ögon".

V 13 Fortsätter med Karl Gerhard och "Nu ska vi vara snälla".

L 10 Musik från tv-serien Nord och Syd. Det har han ju aldrig haft med förr.

L 13 På svenska får vi höra Frank Sinatras "I've got you under my skin". Med Magdalena Roth Robertsson.

L 6 Så fortsätter han med Frank Sinatra som sjunger tillsammans med Julio Iglesias och han är väl från Spanien. "Summer wind".

V 14 Ricky Nelson sjunger "Try to see it my way" i duett med Joanie Sommers.

V 5 Vad kul att Anders Bagge får sjunga om sitt äppelträd. "Bigger than the Universe". Tycker faktiskt inte alls den är så bra.

V 11, L 3 Inte har väl "Du är den ende" varit med förr, eller?. Och det här ska kallas dubbelfråga? Ok då, det är ju faktiskt bara en låt i alla fall.

L 2 Lite melodifestival igen. "Livet på en pinne" och nä jag vet inte om Edward Blom ska sjunga. Låten hör till dom sämsta i mellohistorien.

V 8 Deana Martin sjunger duett med en annan Martin, nämligen pappa Dean. "True love".

V 12, L 4 Musik från en riktigt bra animerad filmserie. Ice Age blir svaret på denna riktiga dubbelfråga.

L 1, V 9 Avslutar med en riktig dubbelfråga och ännu en duett. Christer Sandelin och Anna Nederdal sjunger "Jag tror hon inte vet".




Kort och snabbt:

L 7 Agnetha

V 13 Gerhard

L 10 Nord

L 13 Got

L 6 Spanien

V 14 Nelson

v 5 Anders Bagge

V 11 Du

L 3 Är

L 2 Edward

V 8 Dean

V 12 Ice

L 4 Age

L 1 Sandelin

V 9 Anna


Klart var det gjort. Ingen snabbgenomgång. Idag blir det lite fotboll. Leeds möter Watford. Kan bli lite hockey också. Men Luleå spelade igår och slog Örebro i en lång och spännande match. Därmed är Luleå klara för semifinal. Luleås damer vann SM-guld i torsdags. Så nu är det bara herrarna kvar då. Skulle vara fint med en dubbel. Jag hoppas så Oskarshamn slår ut Rögle i morgon, eller på tisdag. För Rögle gillar jag inte. Det får ni faktiskt ursäkta.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar