lördag 2 april 2022

Melodikrysset v 13 2022

 God morgon, god morgon krysskamrater. Lördag igen och ny månad. Den bästa om ni frågar mig. Men det behöver ni inte göra om ni inte vill. Ser ut att bli ok väder när solen tittar fram. Startar med ett melodikryss av och med Anders Eldeman, så får vi se vad han repriserar idag.

V 11, V 6 Börjar med en riktig dubbelfråga. Naturligtvis Taube. Vi skriver in Rio de la Plata och Evert. "Fritiof och Carmencita".

L 3 Lotta Engberg är "Världens lyckligaste tjej".

L 7, L 10 Så kom då denna fråga som han påstår är dubbel, men helt olika låtar och olika frågor. Tänk att det fortfarande är så svårt. SKÄMMES! Först ut Apladalen i "Värnamovisan", sen Äpplen i Moncia Zetterlunds "Gröna små äpplen".

V 13 Klart han inte kan någon annan med Van Halen, men "Jump" den är ju faktiskt bra. Så visst går det bra. Fint med lite rock.

L 9 Lite opera då. Tur att det oftast blir några återkommande och inte nya. Denna gång Den tjuvaktige skatan av Rossini.

V 8 Anders Börje sjunger "Vad än som sker" i orginal "As time goes by".

L 5 Från melodifestivalen. Anna Bergendahl "This is my life". Vet inte om kan säga att det gick bra. Ja ok, i melodifestivalen i alla fall.

L 2 Det är Ludvig van Beethoven som skrivit "Symfoni nr 9". Känd som "Europahymen".

L 1 Den Kanadensiske sparveln heter Justin Bieber.  "Hold on".

V 12 "Den första gång jag såg dig"

L 4 En av våra största svenska artister. Robyn med "Honey".

V 1 Så avslutar vi med Babblarna och "Första låten". Lite för barnen alltså.



Kortare:

V 11 Rio de la Plata

V 6 Evert

L 3 Lotta

L 7 Apladalen

L 10 Äpplen

V 13 Halen

L 9 Skata

V 8 As

L 5 Anna

L 2 Beethoven

L 1 Bieber

V 12 Den

L 4 Robyn

V 1 Babblarna


Tar ingen snabbgenomgång. Jag väntar i stället in hockeyn. Luleå möter Örebro i den andra kvartsfinalmatchen i bästa av sju. Den första lekte dom hem med 5-1. Nu är det borta och lite svårare, kanske. Sen är det fotboll igen Leeds möter Southampton. Synd att det är i stort sett samtidigt dom spelas. En liten utgång i solen blir det nog innan dess också.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar