lördag 1 september 2018

Melodikrysset v.35 2018

Godmorgon, godmorgon krysskamrater. Idag sitter jag i ett litet regnigt Märsta efter en gårdagskväll på Gröna Lund med Europe på scenen. Fantastiskt bra. Nu startar jag denna lördag som vanligt med melodikrysset av och med Anders Eldeman. Får se hur han klarar sig idag. 




L 13 Börjar med en rätt dålig låt, men ändå så har den fastnat i skallen och visst kan man sjunga med. Linda Bengtzing är ju en liten Eldman favorit. "Jag ljuger så bra"

V 17 Tur att Eldeman inte kan fler klassiska stycken än jag, för det blir oftast samma som spelas. Detta stycke är från Aida.

V 2, V 4, L 1, V 11 En fyrdela fråga klarar han minsann, hoppsan. Även om det var Taube, men det är ju inget ovanligt. Då ska vi se hur Rönnerdahl skuttar bland blommorna. Gullviva, mandelblom, kattfot och blå viol.



V 6, L 3 Så skamligt! En fyrdelad blev för mycket så en riktig dubbelfråga kunde han inte klara av. Ska han lära sig någon gång hur en riktig dubbelfråga går till. Tror inte det. Först hör vi tyska med Christer Sjögren "Sträck ut din hand" Sen kom "Kom i kostervalsen"

V 10, V 16 Så säger han att vi tar en dubbelfråga till när den första inte var en dubbelfråga. Det här var däremot en riktig dubbelfråga. Så svårt är det inte Eldeman. Fantastiska serien "Mot alla vindar".

V 14 Och här skriver vi en trålar.

V 7 Årstiderna med Vivaldi.


L 5 Så måste då äntligen något från Kristina från Duvemåla skrivas in. Helen Sjöholm med "Du måste finnas"

L 9 "In the summertime" skulle nog detta vara ett försökt till.

L 8 "When I need you" med Leo Sayver.

L 17 Från Djungelboken får vi höra "Jag vill va som du" instrumentalt.

L 12 En duett med Irma Schultz och Michael Saxell får avsluta.
Kortare version:

L 13 Linda
V 17 Aida
V 2 Gullviva
V 4 Mandelblom
L 1 Kattfot
V 11 Viol
V 6 Ut
L 3 Kom
V 10 Mot
V 16 Alla
V 14 Trålar
V 7 Vivaldi
L 5 Duvemåla
L 9 In
L 8 Leo
L 17 Va
L 12 Irma



Då stänger jag av radio och ser vad dagen har att erbjuda mer. Leeds spelade 0-0 mot Middlesbrough igår kväll så det blir ingen fotboll idag. Däremot är det ju Finnkampen.

Tack så jättelänge

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar