lördag 19 maj 2018

Melodikrysset v. 20 2018

Godmorgon, godmorgon krysskamrater. Ja denna morgon är verkligen god. Det strålar sol och är redan ett bra antal med plusgrader. Det blir nog en bra dag efter en sen natt. Ja jag var i väg och såg en riktigt bra rulle igår. Avengers - Infinity War. Mer om den sedan. Nu börjar dagen som vanligt med melodikrysset av och med Anders Eldeman. Det blir nog ett kryss som sig brukar med många icke dubbelfrågor och lite Taube. Vi får se.



V 9 "Med en gnutta flax" är svenska titeln från musikalen My Fair Lady.

L 2 Så blev det lite Eurovision från 2016 där Sandhja tävlade för Finland med "Sing it away"

V 1 Så var det klassiskt och kompositörer. Men som tur är så kan bara Eldeman ungefär 3 stycken också, så idag passar Offenbach in. Fråga mig inte vad stycket heter, för det gjorde inte Eldeman heller.


Ska vi tippa att Cher får bara med idag också. På L 4. "Believe"

L 1 Musikal igen. "Oh! What a beautiful morninig" från Oklahoma.
 

V 7 Lennart Palm får vara med mycket nu. Kul Här från Agenta Fältskogs solokarriär. Låten som Lennart framförde är "The heat is on" Jag hade den "skivan" på kassettband. För ni som inte vet vad det är får googla er fram.

L 8, V 6 En riktig dubbelfråga, hoppsan. Med kanske den bästa låten från svenska melodifestivalen, vilket bara visar hur kass hela kalaset var. John Lundvik "My turn"

L 3 Lite barnvisa på det. "Blinka lilla stjärna"

V 8 Det blev lite Taube idag också. Men med Jakob Hellman som fick vara med även denna lördag. "Fritiof och Carmencita" Inget emot Jakob Hellman, men däremot Eldaman som har sån dålig fantasi.

L 5 Från TV-arkivet. Och TV-serien "Hemsöborna"

L 4 Det blev inte Cher, utan Cleo Laine.

V 11 Filmdags och hjälten och arkeologen Indiana Jones.


L 10 "Upside down" med Diana Ross fick avsluta dagens kryss.




Så lite kort:

V 9 Med
L 2 Finland
V 1 Offenbach
L 1 Oklahoma
V 7 Heat
L 8 John
V 6 Lundvik
L 3 Blinka
V 8 Jakob
L 5 Hemsöborna
L 4 Cleo
V 11 Indiana
L 10 Diana

Så då är radion avstängd och jag återgår till resten av dagen. En dag som består av KM i bowling. Sedan avslutning med bowlinggänget för denna säsong. Slutligen semifinal i hockey. Så även denna dag kommer nog också att gå undan och ta slut för att bli en ny dag.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar