lördag 28 april 2018

Melodikrysset v. 17 2018

Godmorgon,godmorgon krysskamrater. Denna underbart ljuvliga lördag startas som vanligt med melodikrysset av och med Anders Eldeman. Får se vad han gräver fram för gammalt idag. Taube är det dags för.



L 2 Idag börjar det danskt med Kim Larsen. "Mäni ädi ble di live"

V 9 "Den blomstertid nu kommer" Ja nu är det inte långt kvar (till skolavslutning alltså)

V 1 Härligt med lite "Macken" och det är det Claes Eriksson som skrivit.

L 3, V 10 Skam på torra land. Helt olika illustrationer är fortfarande ingen riktig dubbelfråga. När ska han förstå det!! Ja Cecilia Lind är väl söt. Och pianot då, ostämt skulle jag säga.

V 6 Familjen Flinta bodde i Grottköping.

L 5 Men se Lennart Palm fick vara med idag också. Denna gång med lite Robert Broberg. "Det som göms i snö". Fling är ordet som söks.

V 14, V 4 L 12 Ja ska han klara av det gäller det att göra det enkelt för sig. En riktig trippelfråga, men med 3 oerhört korta ord. Även om det blev lite nostalgi med Ace of Base "All that she wants" så hjälper inte det.

L 11, V 15 Nä en riktig dubbelfråga klarar han inte av. Skämmes! Det är så dåligt Lär dig att det är två frågor. Först dansade vi twist och sedan balett.

V 13 Så hade han lyckat få med en hyllning till Avicii "Wake me up" Fint, men lika sorgligt, även om jag som sagt inte är något stort fan.

L 7 Thomas "Orup" Eriksson. "Från Djursholm till Danvikstull" Instrumentalt av Dana Dragomir.

L 8 "Sun street" Katrina and the Waves fick avsluta idag.




Lite kortare:

L 2 Larsen
V 9 Den
V 1 Claes
L 3 Söt
V 10 Ostämt
V 6 Grottköping
L 5 Fling
V 14 Ace
V 4 Of
L 12 Base
L 11 Twist
V 15 Balett
V 13 Avicii
L 7 Thomas
L 8 Katrina


När radion är avstängd så kan jag konstatera att det inte blev mycket godkänt idag heller. En uselt löjlig trippelfråga och inte en enda riktig dubbelfråga. Fruktansvärt dåligt. 

Idag tar jag en tur till Kungsträdgården, det blommar där har jag hört. Leeds tar sig an Norwich lite senare. Ja det var väl det.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar