lördag 14 april 2018

Melodikrysset v.15 2018

Godmorgon, godmorgon krysskamrater. Redan +10 och strålande sol. Det ser ut att bli en underbar dag. Men som vanligt en lördagsmorgon börjar dagen med melodikrysset av och med Anders Eldeman. Vad blir det för Taube idag?




L 3 Dagens första blir "Upp och ner" med Emil i Lönneberga.

L 6 Så en av våra största stjärnor just nu. Zara Larsson med "Uncover". Men han hade gärna fått välja någon nyare låt från den senaste plattan.

V 12, V 8 Det började inte bra med den första dubbelfrågan. Eldeman det är inte så svårt att dela upp dom i två olika frågor. Det går ju bra med resten av krysset. Det börjar med Bron och sedan Los Angeles. Handlar det inte om samma sak, så är det ingen dubbelfråga. En dubbelfråga är en låt/visa och två frågor. Punkt slut!

L 12 Förnamnet i Bo Kaspers Orkester. Kan inte komma på vad det kan vara. "En sländas andetag" Sen vill jag bara säga att "En sländas andetag" är inte ny. Den släpptes 2010, men detta var dock en ny inspelning från 2017, så senaste. Hm?

L 5 Slangordet Kosing. Pink Floyds "Money"

V 13 Var inte så svårt att lista ut B W O. Bodys Without Organs "Gone"


L 11 Så hittade han även ett ord till att få in saknade Lill-Babs. Men det var väl lite långsökt med BB. Nog hade han kunnat göra det lite bättre.

V 7, L 7 Så var det helt olika igen. Skamligt Eldeman. Gör om, gör rätt. Detta är två frågor. Inte en dubbelfråga. Två klassiker var det i alla fall som Dynastin och Dallas.

V 9 "Samba Sambero" med Anna Book.
V 4, L 2 Idag gick det inte alls. Ännu en icke dubbelfråga som han kallar dubbelfråga. Skämmes Eldeman! Det är så fruktansvärt dåligt! Först Stockholm och sedan poliser.

L 10 En del av ett namn. Ja visst är de lätt att ta till Caroline Af Ugglas när man vill ha ett ord på två bokstäver. "Snälla, snälla" Det är inte första gången.

L 1 Malin Baryard Johnsson ja kan ni tänka er. Hon har sjungit in en låt. (Vi fyller förresten år på samma dag.) " Do you wanna ride" är skriven tillsammans med Henrik Johnsson (hennes man).



Kort också:

L 3 Emil
L 6 Larsson
V 12 Bron
V 8 Los Angeles
L 12 Bo
L 5 Kosing
V 13 B W O
L 11 BB
V 7 Dynastin
L 7 Dallas
V 9 Anna
V 4 Stockholm
L 2 Poliser
L 10 Af
L 1 Johnsson



När så radion är avstängd och inser att detta var ett av dom skamligast kryss Eldeman gjort och det säger inte lite. 
Dagen i övrigt kommer att se ut på följande vis. Jag har ingen aning. Leeds spelade igår och förlorade. Finalisterna i hockeyn är klara, så det är ingen match idag. Men det finns ju annat. Det kommer att bli en strålande dag, så jag tar tag i den och gör vad jag kan. Den kan nog erbjuda en hel del.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar