lördag 1 juni 2019

Melodikrysset v. 22 2019

Godmorgon, godmorgon krysskamrater. 1 juni och första sommarmånaden. Börjar ok, men det ska bli varmare. Tänka sig att vi redan är på vecka 22 och snart är det sommarlov. Ja nu kommer jag inte få det förstås, förutom en vanlig semester förstås. Dit är det någon extra vecka till, men det är inte långt ändå. 
Får se vad melodikrysset av och med Anders Eldeman bjuder på idag. Tror inte det kommer att gå mycket bättre än tidigare.



L 4, V 5 En riktig dubbelfråga som start. Med "Vandraren" och gruppen Nordman. Och tänka sig att Py Bäckman får vara med som svar idag också, som ju skrivit texten. Fantasin av Anders Eldeman på topp, men det finns en som blir glad (inte jag).

V 8 Kören Orphei Drängar som förkortas OD.

V 11 Malena Ernman med sin melodifestival låt "La voix" för några år sedan.

V 10, V 14 Så kom då en dubbelfråga som inte är en dubbelfråga. Förstår mig inte på Eldeman. Skamligt! Först skriver vi in Lärka och sedan Röda. Orkar inte beskriva låtarna mer eftersom det är så fruktansvärt dåligt av Eldeman att kalla detta för dubbelfråga.

L 2, V 9 När han vet att det ska gå till såhär. Så varför då envisas med att spela två olika melodier och göra två olika frågor. Här är det "Pinocchio" med Little Jinder.

L 7 Det yrket som söks är sjöman.

V 6, V 13 Och igen! Nä nu blir jag förbannad. Kan du lära dig någon gång. Först ut Lotta Engberg. Och det gjorde ju inte det hela bättre. Den svenska texten till denna låt är "Tusen och en natt", som då blev andra svaret på denna icke dubbelfråga. HM! Du spelar ju hela låtarna ändå Anders Eldeman.

V 16, L 15 "Vill ni se en stjärna, se på mig." Och nä han ska inte få beröm för att han klarar av det.

V 12, V 17 Vi tar oss tillbaka till ett "gammalt" Hollywood med Mae West. Och nä han ska inte få beröm för att han klarar av det.

V 1 Jakob Hellman med "Vara vänner" gör det lite bättre. Lika underbar fortfarande.

L 3 "Tillbaka till livet" med Moa Lignell. Åh den har jag inte hört, eller missat. Riktigt bra.

L 1 Dan Hylander får avsluta dagens kryss.



En kortare variant:

L 4 Nordman
V 5 Py
V 8 OD
V 11 Ernman
V 10 Lärka
V 14 Röda
L 2 Little
V 9 Jinder
L 7 Sjöman
V 6 Lotta
V 13 Natt
V 16 Ni
L 15 Se
V 12 Mae
V 17 West
V 1 Hellman
L 3 Moa
L 1 Hylander

Avstängt och dagen fortsätter. Det enda positiva med detta kryss var Jakob Hellman och Moa Lignell. Det var alldeles för mycket av sådant som inte får göras. 
Men dagen fortsätter nog glatt och tar slut ändå.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar