lördag 25 maj 2019

Melodikrysset v. 21 2019

Godmorgon, godmorgon krysskamrater. Idag denna lördag är jag med er igen. Bowlingsäsongen har slutat. En lite småregnig början, får se vart det slutar. Så nu tar vi melodikrysset av och med Anders Eldeman först. Tänk om han skulle klara av det idag, men det är tveksamt.



V 1 Sarah Dawn Finer och Eldemans favorit Patrik Isaksson sjunger "Du som tog mitt hjärta" och får inleda dagens kryss.

L 3, L 6 Och första dubbelfrågan var riktig i alla fall. Pianisten Ivan Renliden spelade till Povel Ramels "Underbart är kort".


L 9 Kan säga att det där var inte Thor-Leifs. Men hur som helst så söks det efter Peter.

L 5 En musikstil. Jag skulle vilja säga Indierock, men eftersom det inte går in så får vi väl skriva indiepop istället. Fast det trodde jag inte fanns.

V 12 Och här skriver vi in Bob.

V 14 Så kommer den igen "Gabriellas sång". Det var inte länge sedan. Men för Eldeman finns det inte mycket nytt. Och jag vet en som blir glad att få skriva in Py som i Bäckman.

L 1, L 2 En riktig dubbelfråga till. Rollnamnet Pagageno i operan Trollflöjten.

V 11 "Teddybjörnen Fredriksson" instrumentalt. Och en teddybjörn är väl en kär nalle.

L 10 "Dom tio budorden" med Feven. Åh, det var längesedan. Jag minns att jag gillade den här av någon anledning ändå. Även om jag nästintill hatar hiphop.

V 8, L 13 Och där kom det. Han kunde inte med riktiga dubbelfrågor hela vägen som väntat. Oförskämt dåligt! Hur kan han kalla det här för en dubbelfråga? Först söker vi guld "Guldet blev till sand" och sen åker vi till "Hem till byn".

V 7 The Sparks med "Never turn your back on Mother Earth" från albumet "Propaganda".

V 4 Till sist skriver vi in en annan av Eldemans favoriter. Jim Reeves med "Adios Amigos".



Kortare:

V 1 Patrik
L 3 Ivan
L 6 Ramel
L 9 Peter
L 5 Indiepop
V 12 Bob
V 14 Py
L 1 Papageno
L 2 Trollflöjten
V 11 Nalle
L 10 Feven
V 8 Guld
L 13 Byn
V 7 Propaganda
V 4 Jim


Jag har stängt av radion och kan som sagt konstatera att Anders Eldeman vet fortfarande inte vad som menas med en dubbelfråga. Jag säger det igen. Spelar man två helt olika melodier, så är det två helt olika frågor.
Nu får jag se hur dagen fortsätter. Jag antar att det blir lite hockey ändå även om Sverige åkt ett mot ett ungt och hungrigt Finland. Det var dock väntat enligt mig. Sverige har inte spelat bra. Men ett gäng med bara proffs som spelat 100 matcher i NHL, suttit flera timmar i flyg, knyter på sig skridskorna för att ställa sig på isen, förväntas spela ihop sig på någon dag. Det har aldrig fungerat. Så vad är alla landslagssamlingar innan till för när dom spelarna inte får spela VM ändå. Bara ta och titta på Finland hur man ska göra. Ok att något proffs kan komma och förstärka, men inte ett helt lag. Vi minns alla OS-matchen mot Vitryssland. Detta är exakt samma sak. Nu håller jag på Luleås nyförvärv Juhani Tyrväinen och Artuu Ilomäki.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar