lördag 4 maj 2019

Melodikrysset v. 18 2019

Godmorgon, godmorgon krysskamrater. Det är lördag igen och en vanlig sådan. Den börjar med melodikrysset av och med Anders Eldeman som inte alls vet vad en dubbelfråga är. Jag tror han inte klarar av det idag heller. 
Igår var en märklig dag. Då hade vi alla årstider på en och samma dag. Men den dagen är över, så nu tar vi oss an denna.




V 3 Klassisk filmmusik börjas det med idag. "Somewhere over the rainbow" från Trollkarlen från Oz. Judy Garland sjunger naturligtvis.

L 4 "Route 66" spelas på diverse instrument.

L 3 "Do you believe in me" med Eric Gadd.

V 14 Klassisk musik av Robert Schumann. Tippar att instrumentet är oboe.

V 8, L 5, L 9 En riktig trippelfråga. "Flickorna från Småland" med Delta Rhythm Boys.

V 16, L 10 Oj! En riktig dubbelfråga också. "Lulu is back in town".

L 2 En av dom bästa Bondlåtarna. Ja kanske den bästa. Den absolut bästa Bondfilmen också. "Skyfall" med Adele.

V 1, V 11 Hoppsan! En riktig dubbelfråga till. "Fat Mammy Brown".

L 12, L 13 Nämen! Ännu en riktig dubbelfråga. Se det är inte så svårt. "All of you" Cole Porter.

V 6, V 17 Och där sprack det! Förstod att det inte skulle gå. Alltså lägg av nu, så fruktansvärt irriterande och dåligt. Först ut "Jag ger dig min morgon, jag ger dig min dag". Sen " "Gabriellas sång". Båda instrumentalt. 
Men varför inte göra två frågor av detta när det är två olika frågor!

V 7 Från senaste melodifestivalen "Victorious" med Lina Hedlund.

V 15 Tippar på jazzmusikern Kid Ory som får avsluta dagens kryss.




Så lite kortare:

V 3 Garland
L 4 Route
L 3 Gadd
V 14 Oboe
V 8 Delta
L 5 Rhythm
L 9 Boys
V 16 Lulu
L 10 Town
L 2 Adele
V 1 Fat
'V 11 Mammy
L 12 All
L 13 You
V 6 Ge
V 17 Sång
V 7 Hedlund
V 15 Ory


Sådär, någon snabbgenomgång orkar jag inte höra. Därför är nu radion avstängd. Och kan bara konstatera att det blev som vanlig. Dubbelfrågor klarar han inte av. Det är skamligt att det ska vara så svårt att förstå att det inte går att kalla det för dubbelfrågor när det är totalt olika låtar. Då gör man två frågor av det. Men det kommer Eldeman aldrig att klara av.

Idag blir det en lugn lördag, som om dom andra inte skulle vara det. Kanske lite ishockey mellan Tjeckien och Sverige i VM-förberedelserna. Leeds spelar sin sista omgång i morgon. Precis som hel Championship. Och jag är faktiskt väldigt nära att vinna första pris i Leeds United Svenska Supporters tipstävling. Där det gick ut på att tippa hur säsongen skulle sluta för Leeds (innan den drog igång alltså) Allt skulle skrivas in, vunna matcher, oavgjorda, förlorade, gjorda mål, insläppta mål, slutpoäng och slutplacering. Vilket naturligtvis är supersvårt och det går inte att pricka in allt. Men när en match återstår som är mot bottenlaget Ipswish så har jag stor chans. Vinner Leeds med 5-1 är det klart. Men även om Leeds vinner och släpper in ett mål så kan priset i form av en matchtröja gå till mig.
Men det är i morgon.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar