lördag 3 mars 2018

Melodikrysset v. 9 2018

Godmorgon krysskamrater. Jag har just avverkat en sportlovsvecka på jobbet. Ja jag hör inte till dom som får ledigt, även om jag är inom den branschen. Det har dock varit härligt en då. Snö, kyla och sol. Jag önskar inget mer. Idag just nu när det - 4. Solen har inte riktigt orkat fram än. Det här så fint ändå. 
Denna lördag börjar som dom flesta med melodikrysset av och med Anders Eldeman. Jag gissar på Taube och Kalle Moraeus idag och minst en dubbelfråga som inte är en dubbelfråga.




V 5, L 1 Börjar med en riktig dubbelfråga i alla fall. Det med melodifestivallåt förstås. Tanterna Siw Malmkvist, Towa Carson och Ann-Louise Hanson med "C'est la vie"

V 9  "Hans nos den var av garn...." Ja visst var det "Teddybjörnen Fredriksson" 

L 2 En riktig gammal melodifestivalsklassiker. På den tiden det var bra alltså. "Upp över mina öron" Men Tomas "Orup" Eriksson och Anders Glenmark.


V 7 Oh NEJ! så hemskt. Jag kan inte med dansband, även om en del går an. Det finns dock ett som inte går alls och just det spelas nu. Finns nog inget värre än Lasse Stefanz.

V 11, L 10, V 15 En ofta spelad. Kanske inte i denna version dock, men ändå. En riktigt trippelfråga dessutom som blir "All of me"

L 3 Så mycket melodifestival, alldeles för mycket. Men han gör det enkelt för sig under denna period. Alla teman han tjatat om. Nu kan man ju säga att han kört melodifestivaltema i 6 veckor. Alcazar "Not a sinner nor a saint"

L 13 Då ska vi ta oss tillbaka till 1960-års festival också. Och Siw Malmkvist igen.

L 12, V 8 Oops! En riktig dubbelfråga igen. Han valde dock inte Måns Zelmerlöws bästa melodifestivallåt utan "Cara Mia"

L 4 En till från 60-talet. Den svenska titeln blev "Mina kärleksbrev dom vill jag ha igen". Jag förstår dock inte hur man kan få "I´m gonna knock on your door" till det.

V 16, L 6 Och en riktig dubbelfråga. Melodifestival förstås. "Så vill stjärnorna" Molly Sandén.

V 14 "Searching my soul" med Vonda Shepard var är var signaturmelodi till tv-serien "Ally McBeal". En serie som jag inte sett och följt. Ja något enstaka avsnitt har jag väl sett.





Och så lite kortare:

V 5 Ann-Louise
L 1 Hanson
V 9 Nos
L 2 Anders
V 7 Stefanz
V 11 All
L 10 Of
V 15 Me
L 3 Alacazar
L 13 Siw
L 12 Måns
V 8 Zelmerlöw
L 4 Mina
V 16 Molly
L 6 Sanden
V 14 Ally

Och då stänger jag av radion och inväntar dagen som innehåller Längdskidor från Lahtis där Stina Nilsson ska ta hem sprinten. Sen väntar hockey då Luleå tar emot Malmö. Det blir ingen fotboll för Leeds spelade redan igår kväll. Tyvärr förlust med 3-0 mot Middlesbrough.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar