lördag 17 mars 2018

Melodikrysset v. 11 2018

Godmorgon krysskamrater. Idag lördag kör vi som vanligt. Solen skiner, + 2 grader. Inte mycket som är fel. Jag kom till och med ihåg att krysset börjar en kvart tidigare idag. Vad kan Eldeman tänkas bjuda på för Taube idag. Kanske till och med ABBA igen. Och visst vore det roligt om det blir lite BAO eller Kalle Moraeus. För det är ju alldeles för lite av dom.




V 1 Ja filmen och låten eller melodin för det var instrumentalt. Inte alls lika bra förstås, men det skulle ju vara alldeles för enkelt annars. Då det sjungs "Ghostbusters" nästan hela tiden. Väldigt mycket i alla fall.


V 4  Jill Johnson sjunger Ted Gärdestads "Oh,vilken härlig dag"

L 5, L 11 En riktig dubbelfråga lyckas han med. Det är rollfiguren Dame Edna (Barry Humphries) som sjunger "Neighbours"

V 8, V 6 En riktig dubbelfråga till och staden är naturligvis Rom. Finns inte så många andra på tre bokstäver. Floden som rinner genom den heter Tibern.

L 2 Härligt med lite bra musik av en fantastisk familj och sångare. Ja dottern är inte dålig heller. Det är Ozzy och Kelly Osbourne som sjunger "Changes"tillsammans.



L 1 Gatuorgel kan det vara kanske.

V 9 Tomas "Orup" Eriksson med "Stockholm" Bra låt faktiskt. Ja Orup hade många bra låtar på 80- och 90-talet. Denna är från 1992

L 3, L 10 Oj en riktig dubbelfråga till. Vad duktig han är. Superroliga och egentligen fånigt dåliga Benny Hill. Tror inte det är många som minns det. Jag har skrattat gott till det många gånger.

V 13 Hon som kan väldigt mycket. Kanske tror hon att hon kan lite mer än hon kan. Jag menar att det kan bli för mycket ibland. Men det går inte ta ifrån att Gunhild Carling är musikalisk.


L 7 Det där gick lätt att lista ut. Instrumental version förstås när man söker det upprepade ordet av The Crystals "Da doo ron r0n"


L 12, V 15 Han kanske klarar av det. En riktig dubbelfråga igen. Tove Lo sjunger sin "Don't ask, don't tell" Hon som jag skulle vilja se när hon kommer till Grönan, men hon har lyckats pricka in samma datum som Iron Maiden på Tele2 Arena.

V 14 Här skriver vi in Ven.

V 16 Och så får Loa Falkman avsluta hela krysset.

'



Kort av det:

V 1 Ghostbusters
V 4 Ted
L 5 Dame
L 11 Edna
V 8 Rom
V 6 Tibern
L 2 Osbourne
L 1 Gatuorgel
V 9 Orup
L 3 Benny
L 10 Hill
V 13 Gunhild
L 7 R0n
L 12 Tove
V 15 Lo
V 14 Ven
V 16 Loa


Då är krysset med tre delar klart. Och nu blir det solen som gäller och sen kommer dagen som den kommer.
Ja Luleå åkte ju ut igår. Tänk att det aldrig ska fungera i slutspel mot Brynäs. Sen tycker ju inte jag att ett lag som kommer 10 ska ha något med slutspelet att göra. 1-8 som vanligt. Play-in/Åttondelsfinal är det mest korkade SHL har börjat med. Pengar, pengar är vad det handlar om. Det behövs dock inte. Nu säger jag det inte bara för att det var Luleå som åkte ut mot det tiondeplacerade Brynäs. Jag sa exakt likadant när Luleå hamnade utanför topp 8 ifjol. 
Även om det allra dummaste och mest korkade beslutet är slutspelsserien i Hockeyallsvenskan. Ett lag som kommer 8 i Hockeyallsvenskan ska för sjutton inte kunna ta sig till SHL. Hur tänker man där? Och varför ska dom två bäst placerade mötas först. Dom har kommit etta och tvåa, därmed ska dom få möta dom sämst placerade i SHL direkt. Inget annat lag ska ha chansen till det.

För övrigt så spelar Leeds mot Sheffield Wednesday idag.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar