lördag 24 februari 2018

Melodikrysset v. 8 2017

Godmorgon krysskamrater. Melodikrysset av och med Anders Eldeman  sänds visserligen en timme senare idag. D v s 11.00. Jag skriver ändå in här nu. Det är ju OS och morgonens svenskar gick inte riktigt. Ja att 5-milen skulle gå som vanligt var väntat. Sen att även Norge blev utan medalj var väl fint. Men att svenskarna inte skulle kunna göra något var lika väntat som att en ostsmörgås har minst en ostskiva på sig. Att Lag Edin förlorade Curlingfinalen är lite trist, men ett silver är ju ändå ett silver. Det har ju varit rätt överlägsna och så låser det sig i finalen, men ja ja. Och alpina lagtävlingen gick inte heller, där Sverige tillhörde favoriterna. Men nu ska vi inte gräma oss för misstag. Sverige har ändå gjort ett fantastiskt OS och det finns medaljchanser kvar. Ja en är ju redan klar av curlingdamerna. Sen har vi damernas 3-mil i morgon.




V 4 Melodifestival förstås. Ledtråd a la Ö-vik. Bröderna Sedin är tvillingar precis som Bröderna Rongedal. "Just a minute"

L 5 Den gripande filmen och musiken till Bröderna Lejonhjärta av Astrid Lindgren.

V 11 "Listen to your heartbeat" eller "Lyssna till ditt hjärta"  (på svenska) med Friends(Nina Inhammar och Kim Kärnfalk). Melodifestival förstås.

L 2, V 8 En riktig dubbelfråga, fantastiskt. "Snurra min jord" på franska.

L 1 Och melodifestival igen. Jessica Andersson "Kom" skrevs av bl a Lina Eriksson.

V 7, V 6 En riktig dubbelfråga igen, hoppsan. Det kommer ändå inte gå hela vägen ut. Något från växtriket är ros och den svenske mannen jämförs med en spanjor.

L 3 2009 och melodifestival. Det är mycket nu. Då tävlade Agnes Carlsson med "Love, love, love" och detta var denna. Usel låt med tanke på vad hon gjort sedan dess.

L 8 M-A Numminen med det melodifestivallåten "Det gör ont"

V 9 "Take on me" med A-ha i karaokeversion. Härlig 80-talsdänga.

L 4 Eurovision och min absoluta favorit under alla år. Trots att jag bara var 8 år 1982 när Nicole vann med "Ein bisschen frieden" och tog segern till Tyskland. Lika bra fortfarande.

V 10 Självklart måste det avslutas med melodifestival låt också. En lite omgjord version av Östen med restens låt "Hon kommer med solsken till mig"

Lite kortare:

V 4 Tvillingar
L 5 Lejonhjärta
V 11 Hjärta
L 2 Snurra
V 8 Min
L 1 Lina
V 7 Ros
V 6 Spanjor
L 3 Carlsson
L 8 M-A
V 9 A-ha
L 4 Tyskland
V 10 Hon

Då stänger jag av och fortsätter dagen. Dagen där SHL äntligen kommer igång igen. Luleå möter Växjö i Coop Norrbotten Arena. Även Leeds spelar hemma på Elland Road. Sen blir det en OS-natt med curling och tidig morgon med damernas 3-mil.

Notera att jag inte nämner något om kvällens tjottaballong. Det är sådan fruktansvärd skit. Jag trodde förra årets skulle gå till historien som den sämsta, men jag hade så fel.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar