torsdag 14 december 2017

En julsaga!

Eller Fairytale of New York som orginalet av The Pouges och Kirsty MacColl heter. Världens bästa jullåt. Som det aldrig går att bli less på. Marie Nilsson från Ainbusk skrev svensk text på den 2001. Den också riktigt bra, då Josefin Nilsson och Håkan Hemlin sjunger.

Vi börjar med orginalet.








Oslagbart eller hur?

Men även den första svenska version med Josefin Nilsson och Håkan Hemlin



På den har det gjorts ett X-antal försök att återskapa den och alla är bedrövliga. Det är Jill Johnson och Stefan Sundström, Jill Johnson och Niklas Hjulström, Peter Jöback med Cockies and Beans. Det är Familjen Sigfridsson, men allra värst är nog ändå Lotta Engberg och Sven Wolter. Ja det förstår ni va. Bara kombinationen av dom två. Det är så gräsligt att Kirsty MacColl och Josefin Nilsson gråter och vrider sig i graven. 
Sen Josefin gick bort spelar jag den allt mer. En person som jag saknar.
Så jag ber alla som försöker sig på den att ge upp. Ingen gör den som Josefin och Håkan. Det blir bara så pinsamt uselt. Låt Josefin få vila i frid.

Ainbusk julskiva I midvintertid - En Jul på Gotland med just den låten anser jag också är en av dom bästa julskivorna. Den allra bästa presenterar jag i morgon.


1 kommentar:

  1. Marie fick med hjälpa av Per Persson från Perssons Pack ihop den svenska texten.

    SvaraRadera