lördag 13 augusti 2016

Melodikrysset v. 32 2016

Godmorgon kryssisar. Nu är det åter dags att lösa ett melodikryss. Det är en ok morgon efter en intensiv vecka, och då är det bara en bråkdel av vad som komma skall. Men det är mest OS som stått för det. Ja det hade nog inte varit så jobbigt annars. Nu tror jag inte det synts så mycket ändå. Jag har nog kunnat vara den jag är och legat avsmullen när jag kommit hem istället. Men nu ska vi lösa krysset med dom få chanser att skriva in Lill-Marit Bugge , men hoppas gör vi. Sen se lite mer OS under dagen och natten. Förstår inte hur det kan hålla på hela dagen. Sover dom aldrig i RIO?




V 10 Idag börjar vi med Agnetha Fältskog. Det är dock inget ABBA, utan bara hon själv.

L 3 Jonny Cash gjorde sig känd genom att sjunga i ett fängelse, därmed var publiken interner.

V 1 Den musik som tv-programmet PÅ SPÅRET har när resan drar iväg. Då reser man oftast genom olika stationer.


L 5, V 13 Ett stycke tv-underhållning på allra bästa sätt, men på radio får man förstås bara höra musiken. Här var det "Man ska ha husvagn" från Macken som ägs av Roy och Roger.

L 6 Lennart Palm får göra om "Under ytan" av Uno Svenningsson.

V 8, L 14 Blir jobbigt att räkna till det nionde ordet. Det är i alla fall Dan Andersson som skrivit texten och jag kan ganska lätt få ut att det nionde ordet blir en, utan sjunga med eller räkna.

L 4, V 15 Det är nog så att det är Ingmar Nordström som spelade och texten skrev Östen Warnebring om.

L 1 Lena Philipssons "Stjärnorna" skrevs av Torgny Söderberg.


V 11 En naturfenomen som måste vara eko, eko eko.

V 7 Det allra senaste med Drifters. Det är grejer det, eller kanske inte. Ja i alla fall obeskrivligt mycket bättre än han Jönssons band.

V 9 Härligt med Samantha Fox, en helt underbar person. Här får Lennart Palm göra sin version av "Touch me". Det blir då röra som ska in på svenska, och tänk att jag fått den äran. Vart låter jag vara osagt.

L 2 "Aniara" med Kleerups musik som Helen Sjöholm sjöng och Ingvar Hirdvall var med på ett litet hörn i detta rymdepos.

L 12 Nä det är klart det inte regnade kor i orginalet. Som om det skulle kunna regna kor. Fy vad konstigt, det är ju mycket troligare att det regnar män "It's raining men"

Och såhär blev det:

V 10 Agnetha
V 3 Interner
V 1 Stationer
L 5 Roy
V 13 Roger
L 6 Ytan
V 8 Dan
L 14 En
L 4 Nordström
V 15 Östen
L 1 Söderberg
V 11 Eko
V 7 Drifters
V 9 Röra
L 2 Aniara
L 12 Men


Som vanligt blev det inte någon Bugge nu heller, men vad gör det. Världen tror jag inte går under för det. Nu blir det en lördag precis som många dagar den senaste tiden. Fullspäckad med OS.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar