lördag 6 augusti 2016

Melodikrysset v. 31 2016

Godmorgon kryssisar. En strålande lördagsmorgon såhär efter OS-invigningen. En invigning som jag inte såg. Det var inget jag orkade. Kommer ju bli vråljobbigt med OS. Många nattsändningar. Det betyder alltså att det inte går att se allt, men det får jag ta. Får försöka välja ut godbitarna. Hur jag nu ska kunna välja några saker av ett helt OS. Allt är ju så bra. Kommer väl att gå som en zombie på jobbet i några veckor. 

Men nu kör vi dagens melodikryss som inte har många chanser till Lill-Marit Bugge.




L 1 Nä inte helt omöjligt. Det finns inte många som inte vet att det är Lasse Berghagen som skrivit och sjunger "Stockholm i mitt hjärta"

V 9 Cornelis sjunger sin egen Hönan Agda på modersmålet (tror jag) holländska. Jag kan inte holländska så säker kan jag inte vara. Kanske lite påhittad också, med Cornelis kan man aldrig vara säker.

L 2 "La dolce vita" After Dark med bland annat Christer Lindarw som tror att alla över 40 inte klarar av ladda hem en app och rösta i melodifestivalen. Ingen hade röstat på honom om ändå. Det gäller ju att ha bra låtar. Men det förstår inte artister vid 60.

V 5 Ja då fick lite ABBA idag. Tänka sig. Dancing Queen denna gång, och på svenska blir titeln drottning. En av dom mest spelade ABBA-låtarna av Eldeman. Instrumentalt på gitarr idag.

V 11 Efter det fick vi lite nostalgi i form av Nik Kershaw. Hur coolt. "I won't let the sun go down on me"


L 3 Första ordet i "Den blomster tid nu kommer" Pslam 199.

V 1 Oj vad härligt med lite Kurt Olsson och damorkestern. Eller det är ju Lars Brandeby som klädde på sig Kurts kostym. En underhållare som gick bort alldeles för tidigt.

V 6 Charlotte Perrelli parodierar sig själv och alla andra inom schlagern. Eller hon kanske inte ser dom som parodi (men det gör jag), hon tror väl hon är bäst.

L 7 "Jag och min far" Orginalet av Olle Ljungström, eller Olof. Den som antagligen blivit mest känd genom Magnus Ugglas version.

V 10 Ja lite Lennart Palm som svänger till det på sin "orgel". The Arks "Worrying kind". Då kan det vara så att personen är orolig

L 8 "Den första gång jag såg dig" fast på engelska.

L 4 Britt Borg sjöng tillsammans med Baloo, eller förlåt Rolf Bengtson.


Slutliga resultatet:

L 1 Berghagen
V 9 Agda
L 2 After Dark
V 5 Drottning
L 11 Nik
L 3 Den
V 1 Brandeby
V 6 Charlotte
V 7 Olof
V 10 Orolig
L 8 Dig
L 4 Bengtson

Så var ännu ett melodikryss slut och det blev ju lite ABBA i alla fall. Som om vi ville det. Nu väntar vi till nästa vecka.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar