lördag 6 februari 2021

Melodikrysset v 5 2021

 God morgon, god morgon krysskamrater. Det är kallt, det är snö och det är sol. Det blir en härlig dag. Men så är det lördag och ett melodikryss av och med Anders Eldeman först. Vi får se vilka återkommande favoriter han bjuder på idag.


L 3 Börjar med James Bond. Underbara Adele sjunger ledmotivet till "Skyfall". Det heter också filmen där Daniel Craig spelar just James Bond. Bästa bondfilmen.

V 7 Ulla Billquist med "Jag har gått inunder stjärnor". Dikt av Pär Lagerkvist.

L 2 Klassiskt och "Bolero" av Maurice Ravel.

V 4 Åh lite Men at work med "Down under".

L 1 "Flickorna i Småland".

V 10 Dom har lagt ner för alltid. Drifters med underbara Erica Sjöström med "Om du fick se mig gå". Erica har börjat göra eget med E.S Band, lyssna gärna på det.

L 11 Inger Öst och Totte Wallin sjunger Eurovision-låten "I see a star" på svenska. "Du hör en sång".

L 6 "Smile" med en röst som man inte kan ta fel på. Den som inte känner igen Rod Stewarts röst måste ha bott under en sten.

V 9 En lika nästan bekant röst.  Leif GW Persson som gäst i P4 Extra.

L 5 Men få se nu spelade han inte den här förra veckan. "Wake me up before you Go-Go" men frågade då efter gruppen Wham. Nu blev den instrumental med Roland Andersson på dragspel. Har aldrig var med om maken till fantastisk fantasi. Vad ska han hitta på nästa vecka? Mungiga kanske?

L 8 Pink hon är bra hon, här med "Walk me home".

L 12 En förflyttning som sker i knop.



Kort och snabbt:

L 3 Craig

V 7 Lagerkvist

L 2 Ravel

V 4 Men at work

L 1 Småland

V 10 Drifters

L 11 Star

L 6 Stewart

V 9 GW

L 5 Wake me up

L 8 Pink

V 12 Knop


Vi ska inte ta en snabbgenomgång. Jag inväntar längdskidorna med sprint från Ulricehamn och sedan Luleå som tar emot Rögle. Leeds spelar först på måndag denna omgång då möter dom Crystal Palace. Ska nog hinna ut i vädret också. Det blir en bra lördag.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar